
Buglioni Ripasso Il Bugiardo ØKO 2019
"Hvis dette ikke er Amarone, så er det en løgnagtig vin!"
Kapow! Og i den nye årgang 2019, klart større end 2018, er markedets bedste Ripasso ydermere forbedret med økologisk certificering!
Il Bugiardo er kåret som en af Danmarks bedste vine! Anmelderen Flaskehalsen smager sig i november 2021 gennem et topfelt af 30 vine til højsæsonen, der prismæssigt når helt op til 400 kr flasken.
Niveauet er ganske enkelt exceptionelt højt.
Selv professionelle smagere sammenligner med Amarone... Il Bugiardo betyder "Løgneren". Buglionis Ripasso fik sit navn, da en kendt sommelier smagte vinen – og udbrød: "If this is not Amarone, then it is a lying wine!"
Nyd den til oksekød, vildt, lam, gris, simreretter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
Hvordan smager Buglioni Ripasso Il Bugiardo ØKO 2019?
Mørk og intens kirsebærrød i glasset. Næsen er koncentreret og stærkt forførende med duft af violer, kirsebær, blåbær, blomme og rosin. Strejf af vanilje, mørk chokolade, urter og tobak. I munden blød og imponerende fyldig med dejlig krydret bærsødme. Eftersmagen matcher god Amarone i længde, power og detaljerigdom! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Buglioni Ripasso Il Bugiardo ØKO 2019 passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage