
Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2014 Magnum
Buglionis "Il Bugiardo" Ripasso er ganske speciel i 2014-årgangen.
I 2014 vælger Buglioni at "deklassificere" hele deres produktion af Amarone - og dermed bruge hele første-sorteringen af de bedste marker til deres Ripasso.
Et enormt kvalitetsløft og normalt et tiltag, der hamrer prisen i vejret.
Vi har en fast aftale med Buglioni og kan - helt ekstraordinært - holde prisen nede, på trods af, at det teknisk set er Amarone, som er i flasken.
"Il Bugiardo", eller på dansk "Løgneren", er opkaldt efter en smagning Buglioni havde med en kendt italiensk sommelier.
Sommelieren smager Buglionis Ripasso, men han er overbevist om, at det er Amarone, han har fået serveret. Skråsikker viser de sommelieren flasken, hvor efter han siger:
"If this is not Amarone, then it is a lying wine" - og deraf navnet: "Il Bugiardo".
En sjov historie, som vi kun kan grine af nu, hvor vi med 2014-årgangen i sandhed kan sige, at Ripassoen faktisk er en Amarone i forklædning!
Kraftig, intens og maskulin "Amarone-vin" med noter af mørke frugter. Friske brombær, søde blommer og strejf af viol dominerer, mens eftersmagen styres af mørk chokolade og de mest silkebløde tanniner, du kan forestille dig.
2014'eren har så mange lag, så mange nuancer, at du nemt fornemmer "Amarone-kvaliteten".
Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2014 Magnum passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype