
Buglioni Lugana Musa 2021
“Classy Lugana Wine!” “Similar to a NZ Sauvignon Blanc” “Delicious” “Yummy” "Loved this!"
Når Buglionis elegante Musa rammer tungen, forstår du straks, hvorfor hvidvinen er blandt vores mest solgte fra det nordlige Italien... Musa er simpelthen mums!
En Verdicchio i lokale klæder... Nogle af Italiens bedste hvidvinskøb finder vi lige syd for Gardasøen, hvor distriktet Lugana har specialiseret sig i sprøde hvidvine på Turbiana-druen, der er en lokal variant af berømte Verdicchio.
Her får du indbegrebet af en kølig citrusfrisk italiensk hvidvin, der vil tage kegler både som aperitif og til lette italienske specialiteter.
......
Nyd den til friske retter med fisk og skaldyr, sushi, marinerede grøntsager, sprøde salater, lette pastaretter og cremede oste. Servér ved 8-12°C
Hvordan smager Buglioni Lugana Musa 2021?
Elegant citrongul med friske grønne nuancer... I næsen klassisk Verdicchio med indsmigrende duft af forårsblomster, æble, pære, mandarin, mandler og fennikel. I munden tør og sitrende frisk med sprøde grønne frugter, lidt ananas og en mineralsk citrusundertone. Vinen slutter let lakridset med strejf af friske urter, salt og bittermandel. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Buglioni Lugana Musa 2021 passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener