Buglioni Il Vigliacco Spumante Brut Rosé 2024
Farvel til Amarone… Og goddag til markedets mest vidunderlige rosé-vintagebobler fra hjertet af Valpolicella Classico!
Il Vigliaccos navn ”kujonen” er møntet på de italienske vinmyndigheder, der respektløst har strøget Molinara fra listen over obligatoriske Valpolicella-druer til produktionen af Amarone.
Siden høsten i 2008 er det ikke længere obligatorisk for vinmagerne at bruge Molinara-druen i rødvinene fra Valpolicella. I stedet lader Mariano Buglioni druen komme til ære i denne forrygende mousserende rosévin på 100 % Molinara.
Den første kasse blev leveret direkte til dørtrinnet hos kommissionskontoret. Så ku’ de lære det!
Nu kan du gælde dig til dugfriske Vintage 2024, hvor den delikate frugt fra druer håndplukket i San Pietro In Cariano, centralt placeret i Valpolicellas prestigeøse Classico-zone, giver såvel Prosecco som Champagne noget at tænke over…
Frem med antipasti, parmaskinke og de sprøde grissini… Det her er essensen af sommer i Veneto – leveret til en usædvanlig attraktiv pris!
...
Nyd den som aperitif – og til appetizers, tapas, salater, fisk, sushi, fjerkræ, lyst kød samt friske oste. Nydes ved 6-8°C.
Hvordan smager Buglioni Il Vigliacco Spumante Brut Rosé 2024?
Buglioni Il Vigliacco Brut Rosé 2024 præsenterer sig sart laksefarvet med fine bobler, der stiger i glasset… Næsen er yderst delikat med de fine aromaer af hindbær, skovjordbær, frisk citrus, rabarber i fløde og hybenrose, med mineralske anstrøg salt og våde sten, der nærmest tvinger glasset mod munden… På tungen en sprød, ganelæskende og enormt appetitvækkende italiensk mousserende vin. Du fornemmer straks den helt særlige finesse fra et terroir og en producent højeste kvalitet. Il Vigliacco 2024 er herlige italienske rosébobler, der danser på tungen og inviterer til fest, farver, mad og hygge! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Smagenoter
Citron
Hindbær
Jordbær
Rose
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Buglioni Il Vigliacco Spumante Brut Rosé 2024 passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!