





Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2022 ØKO
"Hvis dette ikke er Amarone, så er det en løgnagtig vin!"
Danmarks bedst anmeldte Ripasso? Buglioni hæver hver årgang niveauet for, hvor stor Ripasso kan blive. Faktisk er vinmageren Mariano nået så langt, at selv professionelle smagere sammenligner den med Amarone.
Il Bugiardo betyder "Løgneren". Buglionis Ripasso fik sit navn, da en kendt sommelier smagte vinen – og udbrød: "If this is not Amarone, then it is a lying wine!"
Buglionis toplækre "Amarone-lookalike" er tidligere udråbt som TESTVINDER i Flaskehalsens store julesmagning og præsterer igen og igen stribevis af 94 points ratings. En imponerende bedrift og kvalitetskurven går kun én vej – OP!
Markedets bedste Ripasso er tilbage i ny økologisk årgang 2022, der gør tykt grin med dagligvarebutikkernes billig-Amaroner.
Niveauet er ganske enkelt exceptionelt højt hos Buglioni og med over 10.000 jubel-anmeldelser på Vivino er ”Il Bugiardo” uden tvivl blandt Venetos bedste Ripasso-vine.
.....
Nyd den til oksekød, vildt, lam, gris, simreretter og modneoste. Nyd vinen ved 16-18°C
Hvordan smager Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2022 ØKO?
Den økologiske ”Il Bugiardo” Ripasso imponerer i glasset med en mørk og intens blommerød farve. I næsen flot koncentreret og stærkt forførende med superduft af violer, kirsebær, blåbær, blomme og rosin. Den delikate frugt suppleres af delikate fadkomplekse noter af vanilje, mørk chokolade, urter og tobak fra fadlagringen. I munden blød og imponerende fyldig med dejlig krydret bærsødme. Eftersmagen matcher god Amarone i længde, power og detaljerigdom! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Rosiner
Røde kirsebær
Sorte kirsebær
Vanilje
Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2022 ØKO passer godt til...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold