Buglioni Rosè de Noir "La Sdraio" Chiaretto di Bardolino DOC 2024

Buglioni Rosè de Noir "La Sdraio" Chiaretto di Bardolino DOC 2024
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“Increased quality paired with growing demand for rosé has much improved Bardolino Chiaretto” – Jancis Robinson, Master of Wine
”The 2024 vintage: The harvest delivered grapes of good quality—fresh, fragrant, and with the typical elegance of Bardolino” – Buglioni
Årets italienske rosényhed? Hvilken genial debutårgang af en monopolmarks-rosé fra den verdensberømte Amarone-producent Buglioni!
Chiaretto di Bardolino er den officielle italienske betegnelse for rosévin fra Bardolino, der som bekendt holder til i morænebakkerne sydøst for Gardasøen.
Hvor områdets rosévine førhen var relativt mørke, ofte tenderende mod lys rødvin, så har det seneste årti medført en lidt af en revolution, så vinene nu rammer forbløffende tæt på de tørre, lyse og mere seriøse provenceroséer – både i stil og kvalitet!
Succesen er så enorm, at op mod halvdelen af Bardolinos vine nu udgøres af de populære Chiaretto-roséer! Meget sigende for kvalitetspotentialet strømmer topnavne fra nabodistriktet Valpolicella, som her Buglioni, nu til Bardolino for at investere i vinmarker og roséproduktion.
Rosè de Noir La Sdraio 2024 er skabt på Corvina og Rondinella fra Buglionis egen monopolmark i bakkerne nær Gardasøens østbred. En grusholdig og perfekt veldrænet jordbund hvor en markant forekomst af kalk og fossiler føjer mineralsk finesse til rosévinen.
Og hvorfor så ”La Sdraio”? Vinnavnet betyder “liggestol” på italiensk. I overført betydning en åben invitation fra Mariano Buglioni til bare at chille og nyde øjeblikket – helt uden stress.
Skal du opleve Gardasøens svar på Provence? Så gør det med stil, afslappet klasse og berømte Buglioni i glasset!
Smagenote
Buglioni Rosè de Noir ”La Sdraio” Chiaretto di Bardolino DOC 2024 lokker med klassisk lys laksefarve fra glasset… Næsen er sommerligt indsmigrende med fine aromaer af hybenrose, nyudsprugne hvide blomster, sprød citrus, fersken, skovjordbær, hindbær og granatæble, der toppes med en vibrerende mineralsk undertone fra den kalkstenholdige monopolmark… I munden tør, frisk og elegant mineralsk, med et nærmest provencalsk udtryk, mens et væld af delikate frugtnuancer folder sig i den harmoniske smag. Flot sprød i den mundrensende, madvenlige eftersmag – der klinger af med et urtet strejf af Herbes de Provence og hurtigt giver appetit på endnu en ganelæskende mundfuld. Italiensk rosé er sjældent smagt mere brillant end lige her… Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Nyd den som aperitif eller til fisk- og skaldyr, tapas, sushi, risotto, salater, pasta eller pizza. Servér ved 6-10°C.
Rosè de Noir ”La Sdraio” 2024 er skabt på et blend af Corvina og Rondinella, som den verdensberømte Amarone-producent Buglioni håndselekterer fra husets egen monopolmark i Bardolino-bakkerne nær Gardasøens østbred. Enkeltmarken, der er beliggende 170 meter over havet, er velsignet med en veldrænet grusholdig jordbund, mens en markant forekomst af kalk og fossiler er med til at føje mineralsk finesse til rosévinen. Efter en nænsom presning af druerne sker en indledende koldmaceration, hvor mosten trækker delikate aromaer og lys roséfarve fra skallerne. Herefter gærer rosévinen med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank, inden den afrundes med 8 måneders kældermodning før frigivelsen.
Om Buglioni
”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!