Buglioni Bardolino Il Contrabbandiere 2024 ØKO
“Alfredo and Mariano have placed great emphasis on understanding of terroir, as well as using indigenous varieties, some of which are at risk of extinction.” – Decanter
Fra verdensberømt Valpolicella til unik enkeltmarksvin fra Bardolino…
Du kender nok allerede familiehuset Buglioni for anmelderrost Amarone og Ripasso? Nu har Mariano Buglioni købt en økologisk dyrket monopolmark i Valpolicellas nabodistrikt Bardolino – i bakkerne nær Gardasøens østbred.
En grusholdig og perfekt veldrænet jordbund hvor en markant forekomst af kalk og fossiler føjer mineralsk finesse til den elegante rødvin “Il Contrabbandière” 2024.
Kvaliteten af de håndplukkede druer – fra sorterne Corvina, Corvinone og Rondinella – er så sensationel, at vi aldrig har smagt mage til læskende lækker, elegant rødvin fra Bardolino…
Vinifikationen er af den mest nænsomme slags – hvor den relativt kølige gæring tillader druernes bærfrugt og terroirets præg at skinne rent i glasset.
Essensen af frugtlækker og læskende italiensk rødvin fra dugfriske 2024!
Nyd den til steaks, hygge, pizza, pasta, lyst kød, fjerkræ, charcuteri og milde oste. Servér ved 15-17°C
Hvordan smager Buglioni Bardolino Il Contrabbandiere 2024 ØKO?
Buglioni Bardolino Il Contrabbandiere 2024 præsenterer sig mørk kirsebærrød med ungdommelig violet kant... Næsen inviterer med delikate og dog intense aromaer af violer, friskplukkede hindbær, blåbær, sort peber, Herbes de Provence, blommer og røde kirsebær, der gemmer på mine mineralske anstrøg af kalksten og skovbund… På tungen silkeblød og elegant med slubrende saftig bærsmag af røde og mørke bær. Helt ukompliceret – og dog med en finesse og vedholdenhed i afslutningen, der hæver sig op over flertallet af distriktets rødvine. Stærkt anbefalet! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Smagenoter
Herbes de Provence
Hindbær
Røde kirsebær
Viol
Våde sten
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det er absolut ikke kun hjemlige anmeldere, der har fået smag for verdensklassevine fra Buglioni i Valpolicella.
I Decanters store Valpolicella-test, hvor også berømte Dal Forno er repræsenteret, løber Buglioni-flagskibet Teste Dure meget sigende med prisen for den bedste Amarone.
Succeshistorien om Cantina Buglioni starter i 1993, da Alfredo Buglioni overtager en gammel bondegård med 4 ha vinmarker i hjertet af Valpolicella. Alfredo ved på dette tidspunkt intet om at lave vin, så frem til år 2000 doneres alle druer til omkringliggende vingårde.
Med hjælp fra eksperten Celestino Gaspari, der har lavet vin for Giuseppe Quintarelli, får Alfredo og Mariano Buglioni dog opført en vinkælder og påbegyndt produktionen af egne vine. I 2001 hyres den unge topønolog Diego Bertoni, som er forblevet kældermester for Buglioni helt frem til i dag.
Efter en kommercielt set udfordrende opstart gør familien et drastisk tiltag for at udbrede kendskabet til vinene: I januar 2005 åbnes dørene til Buglionis helt egen vinbar i Verona, og succesen er enorm. De lokale får smag for vinene, og hurtigt gør turisterne det samme.
I dag råder Buglioni over 50 økologisk certificerede hektar i hjertet af Valpolicella Classico. Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40 % ender i Buglionis egne vine! Hovedfokus ligger naturligt på Valpolicallas klassiske vintyper som Ripasso, Recioto og Amarone, men udvalget spænder hele vejen fra sprøde bobler over elegante rosévine til superlækre hvidvine – heriblandt ikke mindst kundefavoritten Il Disperato!