
Broccardo Barolo San Giovanni Riserva 2017
Stor Barolo Riserva-nyhed!
Den fremadstormende familie-producent, Broccardo, råder over enkeltmarken San Giovanni, der anses for at være et af Monforte d’Albas bedste ”Cru”-terrois.
Deres ”almindelige” San Giovanni imponerer alt og alle med 95 points, men nu er vi klar til at lancere den opgraderede Riserva-version. Vinen har ligget og samlet superkræfter i kælderen i sammenlagt 62 måneder, hvoraf de 18 af dem har været på et mix af nye og gamle egetræsfade.
Du kan forvente mere power, finesse, lagringspotentiale og ikke mindst silkepoleret Nebbiolo-frugt med trøffelparfume og skovbundskompleksitet. Med andre ord, kæmpe wow-faktor og et fremragende køb fra årgang 2017.
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam med urter, and, italienske simreretter, pasta, svamperisotto, trøfler og modne tørre oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Broccardo Barolo San Giovanni Riserva 2017?
Broccardos nye San Giovanni Barolo Riserva imponerer ved ophældningen med sin sarte kirsebærrøde farve, der har orange teglstensnuancer i kanten. Næsen er fuldstændig enestående lækker med et sammensurium af aromaer, der starter med tørrede roser, orangeskal, skovjordbær, solbær, røde blommer, kirsebær og solbær, der overlader pladsen til svampe, trøfler, kamfer, nymalet kaffe og chokolade. I munden er vinen smooth og breder sig hurtigt ud i mundhulen med sin elegante og luksuriøse Nebbiolo-frugt. Smagen er intens og powerfuld med både mørke og røde bær, der til sidst munder ud i en 60-sekunders finale med finepolerede tanniner, skovbundsmineralitet og fadkrydderier. Cru Riserva Barolo i verdensklasse! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Hvordan er Broccardo Barolo San Giovanni Riserva 2017 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo, som høstes på terroiret San Giovanni i det nordvestligste Monforte d’Alba. Parcellen skråner mod syd- og sydvest fra sin top i 380 meters højde. Vinen lagres i 18 måneder på nye til 10 år gamle slavonske og franske egetræsfade, i varierende fadstørrelse, før vinen flaskelagres yderligere 44 måneder og frigives til salg.
Druer
NebbioloOm Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.





