
Broccardo Barolo I Tre Pais 2014
Anmelderroste Broccardo brillierer her med en eminent Barolo - til topattraktiv pris!
Denne 2014’er imponerer med sin friske mineralitet, sin nærmest burgundiske elegance – og tanniner så silkeagtige, at vinen allerede nu hænger utroligt flot sammen.
Broccardos Barolo'er bliver bedre og bedre år for år, så vi skal nyde de relativt beskedne priser, så længe vi kan...
Nyd den til oksekød, lam, vildtkød, fyldige pastaretter, svamperistotto og modne oste. Servér ved 15-18°C
Piemonte-producenten Broccardo er et nyt navn på den internationale vinscene, men samtidig ”gammel i gårde”, idet den lille familie fra Monforte d’Alba har været beskæftiget med vinproduktion i flere generationer.
Fra omkring 1970 begyndte Broccardo-familien at forsyne familie og venner med egen vin. Med det seneste generationsskifte i 2008 lagde Filippo Broccardo og søstrene Federica og Laura kursen for en ny æra med vine fra egne marker, lanceret i eget navn.
Vinenes høje kvalitet er fra starten omsat i fortjent flotte bedømmelser fra bl.a. Decanter, Robert Parker og Wine Enthusiast.
Familien dyrker vin på lidt under 3 hektar, og produktionen er fra mark til vineri 100% ”hands on”. De små vinparceller er fordelt på fire kendte voksesteder (”Cru’er”), som er lokaliseret i tre forskellige Barolo-kommuner: Monforte d’Alba (Bricco San Pietro; San Giovanni), Barolo (Paiagallo) og Novello (Ravara).
Hvordan smager Broccardo Barolo I Tre Pais 2014?
Elegant Barolo-farve med klassiske nuancer af tegl. Næsen er ekstrem elegant og kompleks med duft af roser, skovbær, kirsebær, tobak, kamfer og lakrids. I munden virkelig harmonisk med parfumeret rød bærfrugt, urtekrydderi og mineralske nuancer i friskt samspil. Venligt tanninbid i den komplekse finale. Lækker, lækker, næsten burgundisk Barolo. Drik nu, eller gem 10-12 år fra høståret.
Broccardo Barolo I Tre Pais 2014 passer godt til...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.