



Domaine Pansiot Hautes Cotes de Nuits blanc 2019
“Burgundy hits the bulls eye with the 2019 vintage” – James Suckling
Restparti-nyhed fra den store bourgogne-årgang 2019!
Fra baglandet mellem berømte Nuits-Saint-Georges og Chambolle-Musigny kan du lige nu få denne forrygende, fadlagrede Chardonnay til en helt utrolig pris.
I de store årgange er det værd at holde øje med de mindre appellationer og i 2019 overpræsterer vinene fra den øvre del af Côtes de Nuits for vildt!
Denne restparti-nyhed kommer fra det lille familie-domæne, Pansiot, der råder over 18 hektar fordelt på hele 18 forskellige appellationer.
Igennem de seneste årtier har de langsomt, men sikkert, skaffet sig de helt rigtige vinmarker i hele Bourgogne. Familiehuset laver nu alt lige fra stor Gevrey Chambertin til value-perler som denne Chardonnay.
12 måneders fadlagring og omrøring af de fine gærrester giver en smørblød, delikat fadkrydret Chardonnay, der imponerer med sin lækre tropisk frugtfylde og mundvandsdrivende citrus. Haps!
....
Øvrige årgange:
Nyd vinen til stegt fisk og skaldyr, fyldige salater, fjerkræ, charcuterie og milde oste. Server den ved 10-13°C.
Hvordan smager Domaine Pansiot Hautes Cotes de Nuits blanc 2019?
Den lækre bourgogne lokker fra glasset med sin smukke gyldne. Op fra glasset stiger en himmelsk duft af friske æbler, orangeblomst, pærer, saltet citrus og ferskener, der på fornemmeste vis kombineres med vanilje, brioche og ristede hasselnødder fra fadlagringen. Vinen rammer tungen med en dejlig blød Chardonnay-frugt, der i den store årgang er herligt moden og let tropisk i smagen. Lang og harmonisk eftersmag med citrus, gule stenfrugter, kalket mineralitet og perfekt afstemt fadkrydderi. Stor fadlagret bourgogne fra drømmeårgangen 2019! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Domaine Pansiot Hautes Cotes de Nuits blanc 2019 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener