
Domaine Pansiot Meursault "Les Pellans" 2023
“The resulting vintage looks set to be extremely good, both abundant in quantity and quality.” Wine Searcher om årgang 2023 i Bourgogne.
Ekstremt sjælden enkeltmarks-Meursault fra naboen til verdensberømte 1er Cru Les Charmes… Kun 1 % krydser Frankrigs grænser!
Familie-domænet Pansiot er kendt for at lave fortryllende ”hand crafted” bourgogne fra 18 hektar fordelt på lige præcis 18 forskellige appellationer. De laver alt fra powerfuld Gevrey Chambertin til smørlækker Meursault. Der er bare ét problem…
Ifølge det store vinmedie, Gilbert & Gaillard, bliver Pansiots flasker revet væk af franskmændene selv – både professionelle vinagenter og privatkunder. Kun 1 sølle procent bliver eksporteret og vi er derfor ovenud lykkelige over at have listet et lille Meursault-restparti hjem til Danmark – endda i den nye superårgang 2023, der sjældent er set mage. Kun årgang 1982 kan angiveligt matche de rekordstore udbytter og exceptionelle kvalitet, der blev skabt i Bourgogne dette år.
Meursault’en er skabt af Emilie Pansiot, der i år kan fejre 20-års jubilæum som vingårdsejer efter, at hun overtog tøjlerne fra sin far i 2004. Emilie har fingrene med i praktisk talt alle led af produktionskæden. Lige fra dyrkning og beskæring af vinstokkene til modningen i kælderen og salg. Det sidste behøver hun selvsagt ikke bruge meget tid på, da vinene herfra bliver støvsuget af alle, der kommer i nærheden af dem.
Glæd dig til olieret, powerfuld Meursault med fadkrydderier og toastkompleksitet fra 12-14 måneders fadlagring på de bedste franske barriques samt dertilhørende omrøring af gærresterne. Det her er Meursault med value i verdensklasse. Se blot prisen og sammenlign med andre Meursault’er på det danske marked. Først til mølle!
Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Nyd den store Meursault til (jomfru)hummer og stegte fisk samt cremede pastaretter. Derudover fungerer vinen også fantastisk til fjerkræ, charcuterie og nøddeagtige oste som Comté. Server den ved 10-13°C.
Hvordan smager Domaine Pansiot Meursault "Les Pellans" 2023?
Domaine Pansiots Meursault begejstrer ved ophældningen med en elegant gylden farve, blinker med friske grønne nuancer… Majestætisk Meursault-duft med overdådige aromaer af hvide blomster, fersken, abrikos, ananas, pæretærte og våde kalksten, der leder videre til fadkomplekse noter af ristet brød, vanilje og ristede hasselnødder. I munden lander Meursault’en silkefin og cremet på tungen, hvor den rige og generøse frugtpower balanceres til perfektion af en frisk underliggende citrusmineralitet. Ekstremt lang eftersmag med gule stenfrugter, delikate fadkrydderier og nødder… En passende fejring af Emilie Pansiots 20-års jubilæum som vinmager… Mesterlig Meursault fra superåret 2023.
Smagenoter
Abrikos
Ananas
Flintesten
Smør
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Pansiot Meursault "Les Pellans" 2023 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener