Tilbage

Alvear Pedro Ximénez Fino en Rama 2018

Spanien

Spanien, Andalusien

14,5% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
199,95 DKK
6 fl. pr. stk.
159,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
92 Point James Suckling
92 Point Jyllands Posten
91 Point Din VinGuide
GODT KØB Din VinGuide

Alvear Pedro Ximénez Fino en Rama 2018

Spanien

Spanien, Andalusien

14,5% alk.

75 cl

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

Et spansk ikon. Den første vintage-Fino i moderne tid. Og en vidunderlig en af slagsen!

En Rama betyder frit oversat ”frisk fra fad”. Denne Fino er således minimalt filtreret og aftappet uden koldstabilisering, så du på bundlinjen står med klodens mest friske, vibrerende og autentiske Fino-type!

I århundreder har Montilla-distriktet levet en skyggetilværelse som Sherry-vinenes “hemmelige fætter”, men nu er det slut. Fino en Rama 2018, fra 100-point-ikonet Bodegas Alvear, har alt, hvad du drømmer om i stor Fino Sherry – og mere til.

Da Alvear skabte husets første vintage-Fino i 1998, var man mere end 10 år foran naboerne i Sherry-regionen. 26 år senere fører kvaliteten stadig an med ratings og velsmag i verdensklasse.

Perfekt til saltmandler, oliven og skinke samt tapas med fisk & skaldyr... Top notch Fino En Rama!

….

Nyd den som en pikant aperitif – eller til tapas, fisk og skaldyr, grønne oliven, mandler, saltede ansjoser, lette asiatiske serveringer, spanske skinker og oste. Servér ved 6-10°C

1 fl. pr. stk.
199,95 DKK
6 fl. pr. stk.
159,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
92 Point James Suckling
92 Point Jyllands Posten
91 Point Din VinGuide
GODT KØB Din VinGuide

Anmeldelser af Alvear Pedro Ximénez Fino en Rama 2018

92 Point

James Suckling

”An intense and flavorful fino with blanched almonds, sea water, iodine, seaweed and crab apples. Bone-dry and fluid on the palate with a medium to full body and a lengthy finish saturated with sourdough and saline yeastiness.”

92 Point

Jyllands Posten

"Egentlig hører topproducenten Alvears fino ikke rigtig hjemme i en sherry-test, for der er reelt tale om uægte sherry, men så alligevel. Den stammer fra montilla-moriles-appellationen, der ligger hele 160 km nordøst for sherry-hovedstaden, Jérez de la Frontera, og selvom jordbundsforholdene sjovt nok er påfaldende ens i de to appellationer, er der en række afgørende forskelle på vinene, selvom man i store træk benytter de samme produktionsmetoder og klassificeringer. Største forskel er, at hoveddruen i de tørre vine fra montilla-moriles typisk ikke er palamino fino, men pedro ximénez, der er altdominerende sort i området, og modsat tør sherry forstærkes basisvinene typisk ikke før lagringen grundet druens formidable evne til at opnå enormt høje modenhedsgrader. Frugten til Alvears fino er sourcet fra gårdens egne marker i den bedste del af appellationen og er tillige noget så særpræget som en årgangsfino. Altså ikke en lagret vin fra en klassisk solera, hvor ofte dusinvis af årgange er sammenstukket hen over mange år. Her har vinen gennemgået en fem år lang biologisk lagring under el velo de flor, det skummende lag af gær og mikroorganismer, der lægger sig som en beskyttende hinde på vinens overflade, i de kun delvist fyldte egetræsfade. Den toppes med andre ord udelukkende op med basisvin fra 2018-årgangen for at nære florlaget, inden den er blevet tappet på flaske direkte fra fadene med kun minimal klaring og filtration. Den har en ren og ekspressiv næse med en intens florkarakter. Mægtig elegant vin med klassisk duft og smag. Fuld af bittermandel, bagegær, halmballe, grønt æble, hvid soya og havgus. Flot koncentration, god længde, behagelig bitterhed. Fin pris. Pris: 129,95 kr. v/ 6 fl., forhandler: Supervin"

91 Point

Din VinGuide

"Flot, intens næse. Ret mørk med masser af smag af oliven og mandler. Ok syre men kunne godt være mere intens. Fin afslutning. SUPERVIN | 130 KR. (TILBUD)"

GODT KØB

Din VinGuide

Hvordan smager Alvear Pedro Ximénez Fino en Rama 2018?

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

Ved opskænkningen præsenterer Fino En Rama 2018 sig sart citrusgul med gyldengrønne glimt... Fra glasset strømmer forrygende friske og klassisk Fino-pikante aromaer af kamilleblomst, havtang, saltet citrus, friske mandler, grønne æbler, stikkelsbær, friskbagt brød, mandarinskal og oliven… På tungen knastør, silkeblød og pikant med den herligste appetitvækkende citrus-mineralitet. Kort sagt en forrygende gærfrisk Fino en Rama. Saltvand, våde kalksten, nybagt brød og elegante urtestrejf løfter den lange eftersmag op i Alvears velkendte verdensklasse. Skal smages! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.

Smagenoter

Tasting Note Icon

Citron

Tasting Note Icon

Grønne æbler

Tasting Note Icon

Tasting Note Icon

Nødder

Tasting Note Icon

Våde sten

Smagsprofil

Meget tør

Sød

Meget let

Meget kraftig

Meget blød

Meget tanninrig

Alvear Pedro Ximénez Fino en Rama 2018 passer godt til...

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry er en af tidens hotteste vintrends og derfor vil vi gerne tilbyde dig det bedste som den sydspanske vinregion har at byde på. Bodegas Alvear er det absolutte fyrtårn sigter efter, når det kommer til produktionen af Sherry. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for en sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er samtidig Spaniens næstældste vinproducent med en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der udvikler sig en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Flor’en er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Du finder disse aromaer i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1830, 1910 og 1927. Førstnævnte har scoret perfekte 100 points hos Guía Peñin og de øvrige høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle føre Bodegas Alvear-vinene hos Supervin!   

Vindata

Årgang

2018

Indhold

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

6-10°C

Gemmepotentiale

5-8 år fra høståret

Lagring

Fad-/egetræslagring

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Mest populære lige nu