0Kurv

  Tilbage

Spanien

Alvear Pedro Ximénez Fino en Rama 2018

1 fl. pr. stk.
199,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
129,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
92 Point James Suckling
92 Point Jyllands Posten

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Alvear Pedro Ximénez Fino en Rama 2018

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Author

Vinen er beskrevet af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

Beskrivelse:

“95 points.” – Verema (tidl. årg.)
“94 points. This dry, Sherry wine from Montilla-Moriles near Cordoba has aromas of rising bread dough, green pear, grapefruit and salted cashew.” – Wine Enthusiast (tidl. årg.)
“93 points. A delightful wine…” – Robert Parker (tidl. årg.)
”92 points. An intense and flavorful fino” – James Suckling
"92 point. Mægtig elegant vin med klassisk duft og smag. Fuld af bittermandel, bagegær, halmballe, grønt æble, hvid soya og havgus. Flot koncentration" - Jyllands-Posten
“92 points. Balanced, elegant, fine bitterness.” – Guía Peñin (tidl. årg.)
“91 points. A terrific fino…” – Jeb Dunnuck (tidl. årg.)
The first vintage Fino in modern history” – Sherry Notes

Et spansk ikon. Den første vintage-Fino i moderne tid. Og en vidunderlig en af slagsen!

En Rama betyder frit oversat ”frisk fra fad”. Denne Fino er således minimalt filtreret og aftappet uden koldstabilisering, så du på bundlinjen står med klodens mest friske, vibrerende og autentiske Fino-type!  

I århundreder har Montilla-distriktet levet en skyggetilværelse som Sherry-vinenes “hemmelige fætter”, men nu er det slut. Fino en Rama 2018, fra 100-point-ikonet Bodegas Alvear, har alt, hvad du drømmer om i stor Fino Sherry – og mere til.

Da Alvear skabte husets første vintage-Fino i 1998, var man mere end 10 år foran naboerne i Sherry-regionen. 26 år senere fører kvaliteten stadig an med ratings og velsmag i verdensklasse.  

Perfekt til saltmandler, oliven og skinke samt tapas med fisk & skaldyr... Top notch Fino En Rama!

Smagenote

Ved opskænkningen præsenterer Fino En Rama 2018 sig sart citrusgul med gyldengrønne glimt... Fra glasset strømmer forrygende friske og klassisk Fino-pikante aromaer af kamilleblomst, havtang, saltet citrus, friske mandler, grønne æbler, stikkelsbær, friskbagt brød, mandarinskal og oliven… På tungen knastør, silkeblød og pikant med den herligste appetitvækkende citrus-mineralitet. Kort sagt en forrygende gærfrisk Fino en Rama. Saltvand, våde kalksten, nybagt brød og elegante urtestrejf løfter den lange eftersmag op i Alvears velkendte verdensklasse. Skal smages! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Bodegas Alvear Fino En Rama Vintage 2018

92/100 James Suckling
”An intense and flavorful fino with blanched almonds, sea water, iodine, seaweed and crab apples. Bone-dry and fluid on the palate with a medium to full body and a lengthy finish saturated with sourdough and saline yeastiness.”

92/100 Jyllands-Posten
"Egentlig hører topproducenten Alvears fino ikke rigtig hjemme i en sherry-test, for der er reelt tale om uægte sherry, men så alligevel. Den stammer fra montilla-moriles-appellationen, der ligger hele 160 km nordøst for sherry-hovedstaden, Jérez de la Frontera, og selvom jordbundsforholdene sjovt nok er påfaldende ens i de to appellationer, er der en række afgørende forskelle på vinene, selvom man i store træk benytter de samme produktionsmetoder og klassificeringer. Største forskel er, at hoveddruen i de tørre vine fra montilla-moriles typisk ikke er palamino fino, men pedro ximénez, der er altdominerende sort i området, og modsat tør sherry forstærkes basisvinene typisk ikke før lagringen grundet druens formidable evne til at opnå enormt høje modenhedsgrader. Frugten til Alvears fino er sourcet fra gårdens egne marker i den bedste del af appellationen og er tillige noget så særpræget som en årgangsfino. Altså ikke en lagret vin fra en klassisk solera, hvor ofte dusinvis af årgange er sammenstukket hen over mange år. Her har vinen gennemgået en fem år lang biologisk lagring under el velo de flor, det skummende lag af gær og mikroorganismer, der lægger sig som en beskyttende hinde på vinens overflade, i de kun delvist fyldte egetræsfade. Den toppes med andre ord udelukkende op med basisvin fra 2018-årgangen for at nære florlaget, inden den er blevet tappet på flaske direkte fra fadene med kun minimal klaring og filtration. Den har en ren og ekspressiv næse med en intens florkarakter. Mægtig elegant vin med klassisk duft og smag. Fuld af bittermandel, bagegær, halmballe, grønt æble, hvid soya og havgus. Flot koncentration, god længde, behagelig bitterhed. Fin pris. Pris: 129,95 kr. v/ 6 fl., forhandler: Supervin"

….

Tidligere årgange: 

95/100 Verema 

94/100 Wine Enthusiast
“This dry, Sherry wine from Montilla-Moriles near Cordoba has aromas of rising bread dough, green pear, grapefruit and salted cashew. Sophisticated flavors of mandarin orange, Golden Delicious apple, freshly baked focaccia, Provençal olives and white chocolate are bracketed by a backbone of bright acidity that lingers on the palate with a note of saline.”

93/100 Robert Parker
“The flowery, crisp, nutty, fresh, light straw-colored 2006 Fino en Rama (100% Pedro Ximenez) was aged for two years in American oak. A delightful wine, it cuts a broad texture throughout the mouth, but its fresh acids, floweriness and vibrancy make for a remarkable drink. Consume it within a year or so of purchase..”

92/100 Guía Peñin 
”Color: yellow, pale. Aroma: flower yeasts, pungent, dried flowers, dried fruit. Mouth: balanced, elegant, fine bitterness.”

91/100 Jeb Dunnuck
“A terrific fino, the 2014 Fino En Rama (100% Pedro Ximenez) was fermented in amphora before spending 6 years in 500-liter used American oak that was filled only halfway so that a flor would develop. Its light gold color is followed by attractive notes of toasted nuts, cheese rind, charcoal, and blue cheese. Playing in the medium-bodied end of the specturm, it's nicely balanced amd has a light, elegant texture as well as a great finish.”

Nyd den som en pikant aperitif – eller til tapas, fisk og skaldyr, grønne oliven, mandler, saltede ansjoser, lette asiatiske serveringer, spanske skinker og oste. Servér ved 6-10°C

Vinen er fremstillet på Montilla-Moriles-distriktets grønne signaturdrue, Pedro Ximenez, som Bodegas Alvear høster fra egne kalkholdige Albariza-marker. Ligesom i Jerez laves Fino kun på den mest delikate, fritløbende most. Grundets PX-druens naturligt høje sukkerindhold opnår vinen sine 15% alkohol ved normal gæring, altså helt uden forstærkning med druedestillat.  

Efter endt gæring omstikkes vinen til 512 liters brugte amerikanske egetræsfade, der fyldes med 5/6 vin. Det frie luftlag øverst i fadet tillader, under kontrolleret temperatur og luftfugtighed, dannelsen af ”flor” – et flydende øvre lag af gær som under den 30 mdr. lange modning forhindrer oxidering og giver vinen sin unikke, pikante Fino-karakter.

En Rama betyder frit oversat ”frisk fra fad”. Denne Fino er derfor kun minimalt filtreret og aftappet uden koldstabilisering. Som vintagevin er den – i modsætning til traditionel Solera-modning - skabt helt uden blending med andre årgange.

Om Bodegas Alvear

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Bodegas Alvear er et af de mest prestigefyldte og internationalt anerkendte vinhuse i hele Andalusien. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er Spaniens næstældste og har en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.

En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der er udviklet en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes, der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Floren er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Det bruges i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen, søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1910 og 1927, der høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang. Som de eneste i verden fremstiller Bodegas Alvear Pedro Ximénez-vine på denne måde, der ellers altid fremstilles efter Solera-systemet.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry

Årgang 2018
Servering 6-10°C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
199,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
129,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
92 Point James Suckling
92 Point Jyllands Posten

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter