0Kurv

Tilbage

Bodegas Alvear Fino en Rama

Spanien

Spanien, Andalusien

14,5% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
209,95 DKK
6 fl. pr. stk.
164,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point Decanter
94 Point Guía Intervinos
93 Point Guia Peñin

Bodegas Alvear Fino en Rama

Spanien

Spanien, Andalusien

14,5% alk.

75 cl

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

"94 points. Pungent aromas chamomile, bruised apples, hazelnuts and yeasty notes. Dry and saline on the palate, attractive and lingering." - Decanter

94/100 fra kræsne Decanter… flere point foran berømte Fino en Rama-vine fra Gonzalez Byass Tio Pepe og Equipo Navazos!

En Rama betyder frit oversat ”frisk fra fad”. Denne Fino er således minimalt filtreret og aftappet uden koldstabilisering, så resultatet er en vibrerende og autentisk Fino-type!

I århundreder har Montilla-distriktet levet en skyggetilværelse som Sherry-vinenes “hemmelige fætter”, men nu er det slut. Med denne eksemplariske Fino en Rama leverer 100-point-ikonet Bodegas Alvear alt, hvad du drømmer om i stor Fino Sherry – og mere til...

Pedro Ximénez-druerne håndselekters fra op til 105 år gamle, fritstående buskvine i “Grand Cru-subzonen” Sierra de Montilla de Calidad Superior, der har samme kridhvide og ekstremt kalkrige Albariza-jordbund, som de fineste terroirs i Jerez.

I kælderen er vinen gæret naturligt – uden tilsætning af druedestillat. Modningen sker på amerikanske egefade (“butts”) under et levende lag af gær (velo de flor). Disse fade opbevares i et særligt hjørne af Alvears vineri, hvor den høje fugtprocent hjælper til at holde gærlaget sundt og levende, så vinen bevarer sin eftertragtede, dugfriske ”En Rama”-karakter frem mod aftapningen.

….

Nyd den som en pikant aperitif – eller til tapas, fisk og skaldyr, grønne oliven, mandler, saltede ansjoser, lette asiatiske serveringer, spanske skinker og oste. Servér ved 6-10°C

1 fl. pr. stk.
209,95 DKK
6 fl. pr. stk.
164,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point Decanter
94 Point Guía Intervinos
93 Point Guia Peñin

Anmeldelser af Bodegas Alvear Fino en Rama

94 Point

Decanter

Pungent aromas chamomile, bruised apples, hazelnuts and yeasty notes. Dry and saline on the palate, attractive and lingering.

94 Point

Guía Intervinos

93 Point

Guia Peñin

Hvordan smager Bodegas Alvear Fino en Rama?

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

Bodegas Alvear Fino En Rama står ren og vibrerende med citrusgrønne glimt i det kolde, duggede glas... Næsen emmer af friske og pikante gærnoter med klassiske Fino-aromaer af toast, brødkrummer, æbler, friske mandler, kamilleblomst, våde sten, saltet citrus, noritang og grønne oliven… På tungen knastør, silkeblød og pikant med den herligste appetitvækkende citrus-mineralitet. Kort sagt en forrygende gærfrisk Fino en Rama. Saltvand, våde kalksten, nybagt brød, hø og elegante urtestrejf løfter den lange eftersmag op i Alvears velkendte verdensklasse. Skal simpelthen smages! Drik nu, eller gem 5-8 år.

Smagenoter

Tasting Note Icon

Citron

Tasting Note Icon

Hvide blomster

Tasting Note Icon

Tasting Note Icon

Ristet brød

Tasting Note Icon

Våde sten

Smagsprofil

Meget tør

Sød

Meget let

Meget kraftig

Meget blød

Meget tanninrig

Bodegas Alvear Fino en Rama passer godt til...

Hvordan er Bodegas Alvear Fino en Rama fremstillet?

Bodegas Alvear ”Fino en Rama” er skabt på 100 % Pedro Ximénez, der selekteres fra egne marker i Sierra de Montilla de Calidad Superior – “Grand Cru-subzonen” i Montilla-Moriles. Druerne plukkes fra meget gamle buskvine, plantet mellem 1920 og 1960, der har rødderne dybt begravede i den kridhvide, ekstremt kalkrige Albariza-jordbund. Selvom disse topmarker ikke er økologisk certificerede, dyrkes de stærkt bæredygtigt – helt uden anvendelse af fungicider, pesticider, herbicider, gødning og kunstvanding. I kælderen gærer vinen uden tilsætning af druedestillat, indtil den opnår en naturlig alkoholstyrke på 15 %. Den efterfølgende modning sker på amerikanske egetræsfade (“butts”) under et levende lag af gær (velo de flor). Netop Fino en Rama modnes helt bevidst i en særligt fugtig del af Alvears vineri, idet den høje fugtprocent hjælper med at holde gærlaget sundt og levende, så vinen bevarer sin eftertragtede, dugfriske ”En Rama”-karakter frem til aftapningen.

Lagringtype

Fad-/egetræslagring

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry er en af tidens hotteste vintrends og derfor vil vi gerne tilbyde dig det bedste som den sydspanske vinregion har at byde på. Bodegas Alvear er det absolutte fyrtårn sigter efter, når det kommer til produktionen af Sherry. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for en sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er samtidig Spaniens næstældste vinproducent med en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der udvikler sig en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Flor’en er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Du finder disse aromaer i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1830, 1910 og 1927. Førstnævnte har scoret perfekte 100 points hos Guía Peñin og de øvrige høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle føre Bodegas Alvear-vinene hos Supervin!   

Vindata

Indhold

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

6-10°C

Gemmepotentiale

5-8 år

Lagring

Fad-/egetræslagring

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Mest populære lige nu