Tilbage

Alvear Oloroso Asunción 37,5 cl (halvflaske)

Spanien

Spanien, Andalusien

19% alk.

37.5 cl

1 fl. pr. stk.
259,95 DKK
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
98 Point Verema
Top 100 2021 Wine Enthusiast
93 Point Guia Peñin
92 Point James Suckling
92 Point Wine Spectator
92 Point Jeb Dunnuck
18 Jancis Robinson
⭐ 4,0 Vivino

Alvear Oloroso Asunción 37,5 cl (halvflaske)

Spanien

Spanien, Andalusien

19% alk.

37.5 cl

"98 points." - Verema

"Top 100 Wine 2021 " - Wine Enthusiast

"93 points. Sweet spices, toasted caramel, dried fruit" - Guia Peñin

"A touch of sweetness. It is wonderful" - Jancis Robinson

Ikke sød. Heller ikke tør. Med Oloroso Asunción rammer Bodegas Alvear et genialt sted mellem de søde PX Sherry-typer og de mere tørre varianter.

Kvaliteten og kompleksiteten i dette glas er helt i top!

I århundreder har Montilla levet en ufortjent skyggetilværelse som Sherry-vinenes “hemmelige fætter”- men det stopper nu! Med pragtvine som Asunción, fra 100 point-producenten Alvear, taler vi vin og value i helt indiskutabel verdensklasse!

Nyd den som medaitationsvin eller til gris, saltet kød og røgvarer. Fremragende til ost. Servér ved 12-14°C

1 fl. pr. stk.
259,95 DKK
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
98 Point Verema
Top 100 2021 Wine Enthusiast
93 Point Guia Peñin
92 Point James Suckling
92 Point Wine Spectator
92 Point Jeb Dunnuck
18 Jancis Robinson
⭐ 4,0 Vivino

Anmeldelser af Alvear Oloroso Asunción 37,5 cl (halvflaske)

98 Point

Verema

Top 100 2021

Wine Enthusiast

Editor’s Choice: #50 Top 100 2021. A burnished orange-meets-tawny color and lively aromas of caramel and apricot get this oloroso off to a fine start. A richly intense palate with bold acidity offers plenty of depth, while toasty flavors of coffee and walnuts finish with notes of chocolate and café latte. Overall, this is stylish and a cut above.

93 Point

Guia Peñin

Nose: sweet spices, toasted caramel, dried fruit. Mouth: fine bitterness, balanced, nuances of earth, spicy. With old age.

92 Point

James Suckling

A pure pedro ximenez, aged to an average of 25 years, this has a deep, golden color and notes of toffee and mushroom, as well as a grilled biscuit-like edge. Super focused, sapid and salty mineral finish, amid smooth, layered texture.

92 Point

Wine Spectator

A beauty, with praline, flan and salted caramel notes lending a flattering edge. The core of bitter orange, gingerbread and green tea is decidedly firm and taut, while the finish picks up dried peach and passion fruit echoes.

92 Point

Jeb Dunnuck

The NV Oloroso Asunción is a fortified effort made in a Solera, oxidative, off-dry style and sees 12-15 years in barrel. This medium to full-bodied, sweetly fruited effort has a layered, textured style that makes it a joy to drink as well as terrific notes of spice cabinet, caramel, and sautéed citrus fruits. Its sweetness is beautifully balanced, it has tons of charm, and it’s going to age forever in bottle.

18

Jancis Robinson

A solera of an old Oloroso…. Somewhat raisined on the nose, along with obvious notes of bitter cocoa. It is a marvel, it has depth and profound complexity from the aromas of olive leaf, toast, cocoa, tobacco and fine leather. It has a touch of sweetness. It is wonderful and has that note of ambrosia at the end of the palate.

⭐ 4,0

Vivino

Hvordan smager Alvear Oloroso Asunción 37,5 cl (halvflaske)?

Mørk ravfarvet… Allerede i næsen afgrundsdyb intens med storartet duft af rosiner, kakaobønner, tørrede abrikoser og mandarin, karamelliseret valnød, møbellak, kaffe, svampe, pibetobak og læder… På tungen fyldig og silkeblød med et diskret strejf af sødme. Smagen er stor, kompleks og insisterende! Et overflødighedshorn af ristede valnødder og krydderier der nærmest eksploderer i munden, inden vinen som en forvandlingskugle klinger forbløffende elegant af… med salt, citrus, luksuslæder og røget mineralitet. Ornli’ syg Oloroso! Drik nu, eller gem +30 år.

Alvear Oloroso Asunción 37,5 cl (halvflaske) passer godt til...

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry er en af tidens hotteste vintrends og derfor vil vi gerne tilbyde dig det bedste som den sydspanske vinregion har at byde på. Bodegas Alvear er det absolutte fyrtårn sigter efter, når det kommer til produktionen af Sherry. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for en sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er samtidig Spaniens næstældste vinproducent med en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der udvikler sig en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Flor’en er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Du finder disse aromaer i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1830, 1910 og 1927. Førstnævnte har scoret perfekte 100 points hos Guía Peñin og de øvrige høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle føre Bodegas Alvear-vinene hos Supervin!   

Vindata

Indhold

37.5 cl

Alkohol-%

19 %

Servering

12-14°C

Gemmepotentiale

+15 år

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Mest populære lige nu