Alvear Moscatel
Alvear Moscatel
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”96 points. ” - Verema
Nej, prisen er ikke en trykfejl…
En perfekt 96 points dessertvin i 75 cl. helflaske fra 100-point-ikonet Bodegas Alvear. Wauw for en value!
Aromatiske Muscat (Moscatel) er ikke uden grund den mest populære druesort, når der skal vælges vin alle afarter af frugtdesserter, sødt bagværk, cheesecake, crème brulée eller is. Og hvorfor ikke nyde markedets bedste køb?
Alvear fra D.O. Montilla – Moriles i Andalusien er kongen af søde spanske hedvine, og husets ravbrune perle på 100 % Moscatel overmatcher ganske enkelt alt andet, vi har smagt til prisen.
Vi taler stor kompleksitet efter flere års fadlagring. Vi taler imponerende frugtlækker smagskoncentration med et sukkerindhold på hele 195 gram pr. liter. Altså langt over normalen og rigeligt til at matche vaniljeis med brændte figner eller karamelsauce!
Søger du sød og aromatisk vin til blåskimmelost eller foie gras, går du bestemt heller ikke galt i byen… En must-try Moscatel!
Smagenote
Alvear Moscatel præsenterer sig smuk ravnbrun i glasset… Magisk aromatisk og monsterkoncentreret i næsen med nektarlignende nuancer af orangeskal, muskatnød, fersken, ananas, tørrede abrikoser, lyse sultana-rosiner, nødder, vaniljestang, flødekaramel og honning… I munden lækker cremet med imponerende smagsdybde og en flot balanceret sødme. Hele herligheden kulminerer i en minutlang finish, hvor frugten, fadkrydderierne, sødmen og friskheden samler alle tråde til en kompleks, velstruktureret og perfekt balanceret helhed. Mums, manner! Drik nu, eller gem den i årtier.
Anmeldelser af Bodegas Alvear Moscatel
96/100 Verema
Nyd den som et hyggeglas eller til søde frugtdesserter, bagværk, crème brulée, is med karamel, foie gras og blåskimmelost. Serveres koldt ved 6-8°C.
Vinen er fremstillet på 100 % Moscatel, i form af senhøstede og let overmodne druer, som Bodegas Alvear selekterer fra stærkt næringsfattige og kalkstensholdige vinmarker under den bagende sol i sydspanske D.O. Montilla – Moriles. Hedvinen modner i årevis på egetræfade og sødes før aftapningen med ”Mistela” (en blanding af Moscatel-druesaft og -druesprit).
Om Bodegas Alvear
100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker
Bodegas Alvear er et af de mest prestigefyldte og internationalt anerkendte vinhuse i hele Andalusien. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er Spaniens næstældste og har en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729.
Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.
Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der er udviklet en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes, der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Floren er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Det bruges i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.
Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen, søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.
Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1910 og 1927, der høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang. Som de eneste i verden fremstiller Bodegas Alvear Pedro Ximénez-vine på denne måde, der ellers altid fremstilles efter Solera-systemet.
Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.
Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry".