Tilbage

Frankrig

Xavier Ventoux 2020

1 fl. pr. stk.
119,95DKK
6 fl. pr. stk.
89,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

92 Point

Bettane et Desseauve

91 Point

Mad og Monopolet

Bestil inden

0 timer 24 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Xavier Ventoux 2020

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“92 point. This pretty Ventoux turns out to be full-bodied and smooth, expressing beautiful notes of fresh black fruits (blackberry), a delightful and delicious wine. " – Bettane & Desseauve

"91 point. Ligger bestemt i toppen, når det kommer til hverdagsvin" - Mad & Monopolet

”2020 Rhône | Vintage quality: Excellent” – Wine Searcher

Wauw for en Ventoux! Vi har også smagt den nye årgang af Xaviers alt for længe udsolgte kundefavorit og må give den franske anmelderduo helt ret…

Hvis ikke det her er Xaviers bedste Ventoux, så er den i hvert fald blandt topkandidaterne til titlen. Den lækre smag og de flotte 92 point afspejler både en exceptionelt talentfuld vinmager og et af Sydrhônes indiskutabelt store år.

Vores nok bedste rødvinsvalue er baseret på op mod 100 år gamle vinstokke nedenfor det 1912 meter høje og ”skaldede” cykelbjerg, Mont Ventoux!

Med Châteauneuf-druerne Syrah og Grenache i førersædet har 100-point-stjernen Xavier skabt et slubrende saftigt mesterværk, der til prisen kører fra alle konkurrenter i det allerhøjeste gear!

Smagenote

Ved opskænkningen intens mørklilla og inviterende fedmefuld… Fra glasset strømmer den umiskendelige duft af stor rød sydhône med de herligste nuancer af tørrede blomster, saftige vilde hindbær, solmodne brombær og sorte kirsebær, der smukt flankeres af generøs sort peber, provencegarrigue, engelsk lakrids, vanilje, læder og skovbundsmineralitet... I munden fed, smooth og silkeblød med enormt saftig bærfrugt og sitrerende frisk mineralitet i harmonisk favntag.  Lang og herlig peberkrydret finish med et kækt lille tanninbid til farvel... Rasende lækker Sydhône til prisen! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Xavier Ventoux 2020

92/100 Bettane & Desseauve
"Composed of 50% Syrah, 30% Grenache and 20% Mourvèdre, this pretty Ventoux turns out to be full-bodied and smooth, expressing beautiful notes of fresh black fruits (blackberry), a delightful and delicious wine. "

91/100 Mad & Monopolet
"Xavier har en kæmpe portefølje af vin, hvor der er alt fra hverdagsvin til vin fra øverste hylde. Denne hører til første del men ligger bestemt i toppen, når det kommer til hverdagsvin. Flot duft af solbær, brombær, mørk chokolade, peber og faktisk lidt af lakridskonfekt. I munden er den rund, blød og har en skøn frugtfylde samt tanniner, som gør den fremragende til fx julemad, simreretter eller en god pizza. 1 fl. 119,95 / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk 69,95 | Point: 91/100"   
                               

…...

Forrige årgang:

92/100 Mad & Monopolet (årg. 2019)
"Xavier laver flot vin fra det sydlige Rhöne, og det er virkelig value for money. Denne er lavet på Grenache, Mourvedre og Syrah eller “GSM-blandingen”, som den også kaldes. Det giver en vin, som både har dybde, sødme, syre og tanniner. I næsen har den noter af lakrids, solbær, læder, tobak og friskkværnet peber. I munden er den sødmefuld, cremet, har blide tanniner og er utrolig drikkevenlig. Den slutter af med et lille syrebid - et absolut flot glas til prisen." (vurderet ved kr. 89,95)

92/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2019)
"Xavier bliver ved med at levere kæmpe value. Den store Ventoux-appellation, der rummer 51 kommuner, har en lidt mindre homogen kvalitet, end hvad man f.eks. kan finde i Châteauneuf-du-Pape, der i øvrigt kun er halvt så stor. Men kvalitet er til at finde, og det er negocianten Xavier mester i at gøre. Her i en varm og fyldig udgave, hvor det urtede og krydrede er godt i spil. Syren træder også i kraft, løfter den op, og giver vinen tilstrækkeligt med modspil. Årgangens favorable kår har med sikkerhed gjort denne vin godt. 92P"

91/100 James Suckling (årg. 2019)
“Aromas of spiced cherries, thyme, lemon zest and olives. It’s medium-bodied with sleek, fine-grained tannins. Juicy and flavorful with a spiced, savory finish.”

91/100 Natalie Maclean (årg. 2019)
"From the Ventoux in the Rhône wine region, Xavier Vignon 2019 is an elegant Rhône red crafted from Syrah, Grenache and Mourvèdre wine grapes. Fresh, dry and juicy with ripe raspberry, cherry, wild herbs, lemon zest and well-integrated toasty oak spice flavours savoury and lingering on the palate. Tannins are fine-grained. Excellent value at $17."

Nyd den til gode bøffer, lam, svinekoteletter, gourmet burgers, simremad, charcuteri og cremede oste. Servér ved 15-17°C

Ventoux er skabt på et udsøgt blend af 50% Syrah, 30% Grenache og 20% Mourvédre fra op mod 100 år gamle vinstokke. Kvaliteten er helt i top i den nye årgang 2020, hvor druerne plukkes fra 60 parceller 250-400 meter over havet. Dels fra i bakkerne neden for det legendariske ”skaldede bjerg” Mount Ventoux, dels fra højereliggende terrasser i det kalkstensholdige Dentelles de Montmirail. For at skabe en unik og kompleks smagsoplevelse lader Xavier Vignon druesorterne gære sammen. Vinen modner mestendels frugtbevarende på cbetontank, mens 5% opnår ekstra krydret dybde ved egetræsmodning på 1 år gamle fade

Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Fjerkræ

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2020
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 6-8 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
119,95DKK
6 fl. pr. stk.
89,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

92 Point

Bettane et Desseauve

91 Point

Mad og Monopolet

Bestil inden

0 timer 24 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu