



Xavier SM 2nd Edition
SM er tilbage i spændende nyudgave, som sør'me er endnu mere dyster, peberduftende og sexet bærfrugtig end sin populære forgænger.
Sådan må det være, når winemakeren er en af verdens bedste, og når vinen er lavet på to så fabelagtige Rhône-årgange som 2015 og 2016.
”50% Syrah fra Côte Rôtie og 50% Grenache fra Châteauneuf du Pape - det svarer lidt til at have Messi og Ronaldo på samme hold".
Drømmevinen til grillet lam og oksekød – gerne krydret med peber, hvidløg og middelhavsurter. Servér ved 16-18°C
Xavier Vignon er vores populære leverandør af topanmeldte Rhone-vine. Han etablerede sit” mikro-negociant”-firma i 2002, og har siden markeret sig som en original og ekstraordinær dygtig vinmager.
Blandt Xaviers principper kan nævnes drueselektion efter højst mulig koncentration af mineralske salte. Xavier konsulterer sideløbende som førende ønolog - for mere end hver anden producent i Chateauneuf-du-Pape.
Hvordan smager Xavier SM 2nd Edition?
Mørk og tæt rubinrød. Vinen er overdådigt duftende duft af fuldmodne sorte kirsebær, blåbær, brombær og cassis, der suppleres af friskkværnet sort peber, tørret kød, lakrids, urter og krydderier. I munden blommeblød og solbærlækker med herlig ”spicy” kompleksitet og perfekt ”strammende” tannin i den lange, nuancerede finish. Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Xavier SM 2nd Edition passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Restsukker
Syreindhold