
Xavier Orange Vin
Sensationel orangevin fra kongen af Châteaneuf-du-Pape!
Orangevin hitter! Kort fortalt er typen skabt på hvidvinsdruer, der fremstilles som rødvin, hvor en lang skindkontakt under og efter gæringen tilfører ekstra dyb farve og smag.
Og 100-point-ikonet Xavier Vignon går til luksuriøse ekstremer for at frembringe Rhônedalens bedste orangevin….
Vinen er lavet på aromatiske Viognier, Rhônedalens hvide kongedrue fra Condrieu, der kombineres med frugtfriske og læskende Vermentino.
Nyd den solo som et meditationsglas eller til asiatiske retter, tapas, fisk og skaldyr, fjerkræ, sushi og lyst kød. Servér ved 10-12°C
Resultatet er en orangevin i særklasse!
Hvordan smager Xavier Orange Vin?
Ved ophældningen flyder Xaviers orangevin elegant ravfarvet i glasset… Allerede i næsen virkelig spændende med kompleks og indsmigrende duft af tørrede blomster, saltet citrus, mandarin, pære, ristet brioche, mynte, abrikos, kvæde og friskskårne figner, der gemmer på dybe stejf af søde krydderier… I munden lækker smooth og blød med en kompleks og alligevel herligt læskende velsmag, der spænder hele vejen fra fine florale strejf over saltet mineralitet til tørrede frugter og krydderier…Wauw! Fine tanniner fra macerationen giver den friske afslutning en ekstra spændende dybde og dimension. Drik nu, eller gem 2-3 år.
Xavier Orange Vin passer godt til...
Hvordan er Xavier Orange Vin fremstillet?
Selve vinfremstillingen sker mestendels på 200 liters glaskupler, af den eksklusive Wine Globes-type, som er nyeste trend blandt flere topnavne i Bourgogne og Bordeaux. Her trækker vinen gennem hele 20 måneders maceration fantastisk smag, farve og kompleksitet fra drueskallerne.
Xavier sætter trumf på ved at lade en del af Vermentino-vinen fremstille i sit eksklusive Vinarium, hvor vinen bliver lagt på egetræsfade sammen med de fine gærrester og sænket ned i en tank, der fyldes op med vin.
De to druesorter gærer separat på 200 liters glaskupler, i det eksklusive Wine Globes-mærke, som er nyeste trend blandt flere topnavne i Bourgogne og Bordeaux. Viognier vinificeres efter den klassiske orangevinsmetode, hvor hele 20 måneders maceration af drueskallerne afgiver ekstra farve, aromarigdom og struktur til vinen. For at høje kompleksiteten yderligere modner en del af Vermentino-vinen på Xaviers berømte Vinarium, hvor vinen bliver lagt på egetræsfade sammen med de fine gærrester og sænket ned i en tank, der fyldes op med vin. Inden Xavier foretager sit endelige master-blend lader han begge vine gennemgå den blødgørende malolaktiske gæring. Aftappet uden filtrering.
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener












