Tilbage

Frankrig

Xavier Orange Vin

1 fl. pr. stk.
159,95DKK
6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Houlberg

92 Point

Mad og Monopolet

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Vores vurdering

Bestil inden

0 timer 51 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Xavier Orange Vin

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. De romerske garnisoner i Rhonedalens vigtige by Orange, nær Chateauneuf-du-Pape, har sandsynligvis drukket vin som denne, og dette historiske element er med til at give vinen en ekstra dimension. Og i øvrigt en orangevin som de fleste vil kunne nyde uanset præferencer." - WineWherever

"92 point. Virkelig lang, blød og fyldig eftersmag" - Houlberg

"92 point. Vildt spændende og alsidig vin" - Mad & Monopolet

Sensationel orangevin fra kongen af Châteaneuf-du-Pape!

Orangevin hitter! Kort fortalt er typen skabt på hvidvinsdruer, der fremstilles som rødvin, hvor en lang skindkontakt under og efter gæringen tilfører ekstra dyb farve og smag.

Og 100-point-ikonet Xavier Vignon går til luksuriøse ekstremer for at frembringe Rhônedalens bedste orangevin….

Vinen er lavet på aromatiske Viognier, Rhônedalens hvide kongedrue fra Condrieu, der kombineres med frugtfriske og læskende Vermentino.  

Selve vinfremstillingen sker mestendels på 200 liters glaskupler, af den eksklusive Wine Globes-type, som er nyeste trend blandt flere topnavne i Bourgogne og Bordeaux. Her trækker vinen gennem hele 20 måneders maceration fantastisk smag, farve og kompleksitet fra drueskallerne.

Xavier sætter trumf på ved at lade en del af Vermentino-vinen fremstille i sit eksklusive Vinarium, hvor vinen bliver lagt på egetræsfade sammen med de fine gærrester og sænket ned i en tank, der fyldes op med vin.

Resultatet og smagen taler for sig selv. At få serveret en orangevin er nogle gange lidt som at holde for gult... Du håber på grønt, men det kan gå begge veje. Hos Xavier er det heldigvis fuld fart frem med en forrygende lækker orangevin. Vild value!

Smagenote

Ved ophældningen flyder Xaviers orangevin elegant ravfarvet i glasset… Allerede i næsen virkelig spændende med kompleks og indsmigrende duft af tørrede blomster, saltet citrus, mandarin, pære, ristet brioche, mynte, abrikos, kvæde og friskskårne figner, der gemmer på dybe stejf af søde krydderier… I munden lækker smooth og blød med en kompleks og alligevel herligt læskende velsmag, der spænder hele vejen fra fine florale strejf over saltet mineralitet til tørrede frugter og krydderier…Wauw! Fine tanniner fra macerationen giver den friske afslutning en ekstra spændende dybde og dimension. Drik nu, eller gem 2-3 år.

Anmeldelser af Xavier Orange Vin

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Xavier er ikke bange for at gå linen ud med sin rosé-lignende orangevin. Og man får næsten fornemmelsen af, at der er sket en gunstig parring mellem netop rosé og orangevin. Den har den læskende og sprøde del fra roséens verden, og de krydrede og tanniske elementer fra orangevin. Meget velproportioneret og glædesfremkaldende vin. De romerske garnisoner i Rhonedalens vigtige by Orange, nær Chateauneuf-du-Pape, har sandsynligvis drukket vin som denne, og dette historiske element er med til at give vinen en ekstra dimension. Og i øvrigt en orangevin som de fleste vil kunne nyde uanset præferencer. 1 stk 159,95 – TILBUD v/ 6 fl. 99,95"

92/100 Houlberg
"
I glasset er vinen ikke helt orange ... nærmest sådan et sted mellem orange og morgenurin ... so to speak. Men det dufter sgu herligt, det er kandiseret frugt, abrikos, ovntørret æble, vingummibamser, noget kvæde og syltede citroner. Der er samtidig noget landligt over det og måske endda også lidt sødsaltet med en lille woody trænote. Smagsmæssigt viser vinen også masser af styrke ... er så blød, rund og utrolig smagfuld. Det er både bløde pærer, modne nedfaldsæbler, abrikos og saftig fersken ... endda på en fyldig, smooth samt nærmest olieret facon med blomsterpollen med velouragtig syre og alligevel med en virkelig lang, blød og fyldig eftersmag. 92 point. Forhandles af Supervin, hvor prisen er 159,95 kr., mens prisen er 129,95 kr. ved køb af 6 flasker."

92/100 Mad & Monopolet
"Xavier har vitterlig alt i deres portefølje - store vine fra øverste hylde, en god bred midte og et hverdagsniveau, som er glimrende. Denne ligger nok i midten af deres udvalg, men ret højt når det kommer til orange vin, faktisk er denne virkelig interessant. I næsen stikker den i alle mulige retninger - den skal lige tæmmes, inden du får lov til at nyde den. I næsen har den duft af grillet citron, pærer, abrikos og ristet brød. I munden er den meget letdrikkelig og har både et hint af salt, mineralitet og syre, hvor frugtfylden er trukket lidt tilbage. Vildt spændende og alsidig vin. 1 stk 159,95 – TILBUD v/ 6 fl. 99,95"

Nyd den solo som et meditationsglas eller til asiatiske retter, tapas, fisk og skaldyr, fjerkræ, sushi og lyst kød. Servér ved 10-12°C

De to druesorter gærer separat på 200 liters glaskupler, i det eksklusive Wine Globes-mærke, som er nyeste trend blandt flere topnavne i Bourgogne og Bordeaux. Viognier vinificeres efter den klassiske orangevinsmetode, hvor hele 20 måneders maceration af drueskallerne afgiver ekstra farve, aromarigdom og struktur til vinen.  For at høje kompleksiteten yderligere modner en del af Vermentino-vinen på Xaviers berømte Vinarium, hvor vinen bliver lagt på egetræsfade sammen med de fine gærrester og sænket ned i en tank, der fyldes op med vin. Inden Xavier foretager sit endelige master-blend lader han begge vine gennemgå den blødgørende malolaktiske gæring. Aftappet uden filtrering.

Resultatet er en orangevin i særklasse!

Om Xavier Vignon

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.

Passer godt til

Grøntsager

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Tapas

Pasta

Sushi

Hygge

Servering 10-12°C
Gemme potentiale 2 til 3 år
Alkohol 12,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
159,95DKK
6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Houlberg

92 Point

Mad og Monopolet

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Vores vurdering

Bestil inden

0 timer 51 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter