Xavier Le Petit Xavier Rouge 2022
Xavier Le Petit Xavier Rouge 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“A perfect mid-week quaffer” – Robert Parker (tidl. årg.)
Så bli’r det ikke større til prisen… Selv verdens mest berømte vinanmelder blåstempler Le Petit Xavier som den perfekte hverdagsrødvin!
Som 100-point-winemaker og verdensberømt konsulent for mere end hver anden vingård i Châteauneuf-du-Pape, så ved Xavier alt om, hvordan man tryller med Rhone-druerne Grenache og Syrah.
Skænk dig et glas i pokalstørrelse af denne ultra-saftige rødvin, hvor prisen holdes langt mere «petit» end smagen og kvaliteten.
Det her er essensen af sydfransk rødvin med charme og drikkeglæde i højsædet!
Smagenote
Ved ophældningen elegant kirsebærrød med ung og vibrerende lilla kant… Næsen byder på violaromaer og elegante peberstrejf fra Syrah-druen, mens saftige jordbær og kirsebær peger i retningen af Grenache. De friske aromaer toppes med provencalske garrigueurter og et krydret touch af lakrids… Smooth og frugtlækker på tungen hvor drikkeglæden skaber brede smil fra allerførste slurk. Silkefine tanniner i afslutningen. En gennemført charmerende franskmand med sydfranske aner... Bravo, Xavier! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Nyd den solo som hyggeglas eller server til fjerkræ, tapas, lyst kød, steaks, pasta, pizza, fyldige salater, lette frokostretter og cremede oste. Server ved 15-17°C
Vinen er fremstillet på et blend af 50% Grenache og 50% Syrah, som Xavier håndhøster fra udvalgte sydfranske terroirs. Vinen er fremstillet i en ren og frisk stil med frugtbevarende temperaturstyring under gæringen på ståltank.
Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.