Tilbage

Frankrig

Økologisk

Xavier Natura in Fine IGP Vaucluse BIO 2019

1 fl. pr. stk.
149,95DKK
6 fl. pr. stk.
119,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

James Suckling

93 Point

Mad og Monopolet

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point

Houlberg

90 Point

Flaskehalsen

Bestil inden

10 timer 48 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Økologisk

Xavier Natura in Fine IGP Vaucluse BIO 2019

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“2019 – A superb vintage” – Wine Enthusiast Vintage Chart

“93 points. Ripe dark fruit, dried lavender, sweet tobacco and wild rosemary… Deliciously spiced with a zesty, wild finish. From organically grown grapes.” – James Suckling

"93 point. Har den skønneste duft af brombær, tobaksblade, eg, lakrids og timian" - Mad & Monopolet

"93 point. Den har en kæmpe friskhed og energi omgærdet af frugt, fylde og vilde urter. Denne vin har simpelthen noget inspirerende over sig! " - WineWherever

"91 point. Smagen er fed og tyggevenlig, en stor historie og koncentreret kraft, en vinøs maggiterning af rå lakrids, sort frugt og fortsat med Rhône-karakter" - Houlberg

"90 point. Smagsmæssigt er det en vin med imponerende dybde og meget flot frugt. Den scorer højt på alt det, naturvine ofte falder på. En flot vin i spændfeltet mellem naturvin og klassisk Rhone-stil – og endda til en meget flot pris." - Flaskehalsen

Rødvinsnyhed fra hjertet af Sydrhône… IGP Vaucluse er populær blandt topproducenter i eksempelvis Châteauneuf-du-Pape, fordi appellationens mere frie regelsæt giver mulighed for spændende eksperimenter med nye druer og nye fremstillingsmetoder.

Det perfekte eksempel er økologiske “Natura in Fine”, som 100-point-stjernen Xavier i den store årgang 2019 har skabt på druer fra bjergskrånings-terroiret La Combe i den berømte kalkstensformation Dentelles de Montmirail.

Vinen er ikke bare økologisk. Den er også skabt helt naturligt uden tilsætning af sulfitter. Dertil kommer et nytænkende drueblend, hvor 30% af bordeauxdruen Merlot går smukt i spænd med 40% Grenache og 30% Syrah.  

Resultatet er ren, rå drikkeglæde... naturligt befriet for hokus pokus, fadfiduser og forstyrrende ”makeup”. Et absolut must-try for alle fans af Xavier, Sydrhône og naturligt fremstillet toprødvin!

Smagenote

Ved ophældningen mørk kirsebærrød med lilla kant og næsten sort kerne… I næsen fremragende med masser af mørkfrugtet power, floral lavendelblomst, vild rosmarin, sort peber, skovbund, sød pibetobak, engelsk lakrids samt mineralske strejf af knuste klippesten… I munden fed, blød og temmelig frugtfyldig. Vinen rammer sin helt egen, flotte og naturlige balance mellem koncentration, krydret kompleksitet og enormt saftige, læskende kvaliteter… Den sidder lige i skabet, Xavier! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.  

Anmeldelser af Xavier Natura in Fine IGP Vaucluse BIO 2019

93/100 James Suckling
”Aromas of ripe dark fruit, dried lavender, sweet tobacco and wild rosemary. It’s medium-to full-bodied with firm, chalky tannins. Deliciously spiced with a zesty, wild finish. From organically grown grapes.”

93/100 Mad & Monopolet
"Jeg troede jeg havde smagt alt fra Xavier - men nej - nu er deres portefølje også virkelig stor. Denne er én af deres bio-vine, som har den skønneste duft af brombær, tobaksblade, eg, lakrids og timian. I munden er den krydret, har masser af fedme og en diskret syre, som holder det hele i balance. 1 FL. 149,95/ PRIS V/ 6 FL. 119,95"

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"I dette rhoneblend, der kommer fra Vaucluse, får man næsten tanken, at den klare, kølige og idylliske flod, der løber midt igennem byen, har smittet af på vinen. For den har en kæmpe friskhed og energi omgærdet af frugt, fylde og vilde urter. Denne vin har simpelthen noget inspirerende over sig!"

91/100 Houlberg
"Dyb, fed, sort, lakridset og landlig duft ... det er tjæreholdige jernbanesveller, koks, sød tobak og næsten tørret, kandiseret frugt, der er mørk, moden ... mest brombærsyltetøj, der er beriget med lidt alkohol, godt med grønne urter som rosmarin, salvie, bløde og søde lakridsbåde ... alt sammen modent med en fært af noget gammel mahognitræ. I munden er det lidt samme historie ... har denne modne, sort og intense smag, som er blød og blid med lidt alkohol, både frisk samt tørret frugt, blåbær og brombær med et skvis ribs tilsat. Smagen er fed og tyggevenlig, en stor historie og koncentreret kraft, en vinøs maggiterning af rå lakrids, sort frugt og fortsat med Rhône karakter, så dermed 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 149,95 kr., men kan fås til 84,95 kr. ved køb af 6 flasker."

90/100 Flaskehalsen
"Naturvin er top-trendy, og ret skal være ret. Der sker meget med naturvines kvalitet i disse år. Men ofte mangler de dybde og nuancer. Her har Xavier skabt en vin, der tilsyneladende ikke kan betegnes 100% som naturvin, men som ikke desto mindre er skabt med helt naturlige processer. Det vil sige økologisk, spontangæret og uden unaturlig indblanding af nogen slags Smagsmæssigt er det en vin med imponerende dybde og meget flot frugt. Den scorer højt på alt det, naturvine ofte falder på. En flot vin i spændfeltet mellem naturvin og klassisk Rhone-stil – og endda til en meget flot pris. Normalpris kr. 149,95 – Set til kr. 84,95"

Nyd den solo – eller til saftigt oksekød, krydret lam, gris, andeconfit, BBQ, tapas, svamperetter eller modne oste. Servér ved 16-18°C

Natura in Fine er 2019 fremstillet på et spændende og originalt blend af 40% Grenache, 30% Syrah, 30% Merlot, som Xavier selekterer fra terroiret La Combe i hjertet af den berømte Dentelles de Montmirail (primært fra marker i Rhône Cru'en Beaumes de Venise). Denne stenede skråning, mellem La Roc Alric og Le Barroux, er velsignet med et markant indhold af kalksten i jordbunden. Mosten af de økologiske dyrkede druer spontangærer med terroirets egen gær på neutral betontank med frugtbevarende temperaturstyring. Efter endt gæring modner vinen 8 måneder på 50% ståltank og 50% betontank. Hele vinfremstillingen sker uden tilsætning af sulfitter.

Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Fjerkræ

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2019
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 4-6 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
149,95DKK
6 fl. pr. stk.
119,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

James Suckling

93 Point

Mad og Monopolet

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point

Houlberg

90 Point

Flaskehalsen

Bestil inden

10 timer 48 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter