



Xavier Natura in Fine IGP Vaucluse BIO 2019
Rødvinsnyhed fra hjertet af Sydrhône… IGP Vaucluse er populær blandt topproducenter i eksempelvis Châteauneuf-du-Pape, fordi appellationens mere frie regelsæt giver mulighed for spændende eksperimenter med nye druer og nye fremstillingsmetoder.
Det perfekte eksempel er økologiske “Natura in Fine”, som 100-point-stjernen Xavier i den store årgang 2019 har skabt på druer fra bjergskrånings-terroiret La Combe i den berømte kalkstensformation Dentelles de Montmirail.
Vinen er ikke bare økologisk. Den er også skabt helt naturligt uden tilsætning af sulfitter. Dertil kommer et nytænkende drueblend, hvor 30% af bordeauxdruen Merlot går smukt i spænd med 40% Grenache og 30% Syrah.
Resultatet er ren, rå drikkeglæde... naturligt befriet for hokus pokus, fadfiduser og forstyrrende ”makeup”. Et absolut must-try for alle fans af Xavier, Sydrhône og naturligt fremstillet toprødvin!
Nyd den solo – eller til saftigt oksekød, krydret lam, gris, andeconfit, BBQ, tapas, svamperetter eller modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Xavier Natura in Fine IGP Vaucluse BIO 2019?
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med lilla kant og næsten sort kerne… I næsen fremragende med masser af mørkfrugtet power, floral lavendelblomst, vild rosmarin, sort peber, skovbund, sød pibetobak, engelsk lakrids samt mineralske strejf af knuste klippesten… I munden fed, blød og temmelig frugtfyldig. Vinen rammer sin helt egen, flotte og naturlige balance mellem koncentration, krydret kompleksitet og enormt saftige, læskende kvaliteter… Den sidder lige i skabet, Xavier! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Xavier Natura in Fine IGP Vaucluse BIO 2019 passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener