Tilbage

Frankrig

Xavier Côtes du Rhône 2020

1 fl. pr. stk.
119,95DKK
6 fl. pr. stk.
69,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

"94+ Point"

Read Between the Vines Podcast

93 Point

Flaskehalsen

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point

James Suckling

91 Point

Natalie Maclean

91 Point

Mad og Monopolet

90 Point

David Lawrason

⭐ 3,8

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Xavier Côtes du Rhône 2020

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“This one would get a 94+ from me …  Wow wow wow." - Read Between The Wines
”93 point.
Saftigt og frugtigt på den bløde og behagelige måde i frugten." – Flaskehalsen
"92 point. Helstøbt vin med en bred appel. Og i øvrigt en næsten håbløs lav prissætning, men det behøver man vel ikke at klage over." – WineWherever
"91 points.
Poised and juicy with a vivid finish” – James Suckling
“91 points.
Amazing value Rhône…” – Natalie Maclean
"91 point.
Masser af fylde…" - Mad & Monopolet
"90 points. Authentic southern Rhone character at a more than fair price" - David Lawrason

Anmelderne har talt. Man kunne næsten mistænke 100-point-winemakeren Xavier for at have puttet Châteauneuf-du-Pape i sin nye Côtes du Rhône, for DK’s bedste Rhône-køb er vildere en nogensinde i den ekstremt flotte årgang 2020.

Vores mest populære franske rødvin er nærmest hysterisk frugtlækker, og balancen mellem smoothness, power, krydderi og friskhed får hjemlige og internationale vinkritikere til at måbe over den lave pris.

Du finder ikke mage til prisen! Når Xaviers Côtes du Rhône hæver sig højt over alle konkurrenter, så skyldes det hans særstatus blandt topproducenterne i Châteaneuf-du-Pape og de omgivende landsbyer.

For sin tjans som ønologisk rådgiver for mange af Sydrhônes bedste vinhuse lader Xavier sig nemlig ofte aflønne med udsøgte vinpartier, som han sælger langt under normalprisen for tilsvarende kvalitet. Derfor er din value unik!

Således kommer druerne fra denne intense super-Rhône fra næsten 100 år gamle Grenache-stokke, der suppleres med Mourvèdre og Syrah fra hhv. 60 og 45 år gamle vinstokke.

Resultatet er value i verdensklasse år efter år… 2020 er ingen undtagelse!

Smagenote

Ved ophældningen funkler Xavier Côtes du Rhône 2020 fed og mørk kirsebærrød i glasset… Næsen lover eksemplarisk rhônevin med frisk, solmoden og særdeles veloplagt duft af viol, vilde brombær, saftige skovjordbær, sorte kirsebær og plukkemodne blommer, som efter et par slyngture giver plads pikante provenceurter, engelsk lakrids, masser af stødt sort peber samt skovbund og søde krydderier… Rødvinen glider nærmest svævende smooth henover tungen, hvor  rødvinens elegante krydderier og mineralitet  toppes med spandevis af solmoden og venlig charmefrugt. Smagen er imponerende intens og nuanceret for prislejet. Fløjlsbløde tanniner og delikate krydderier runder en dejlig Rhône-oplevelse af. Det kan ikke gøres bedre! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.   

Anmeldelser af Xavier Côtes du Rhône 2020

"94+/100"  Read Between The Wines Podcast
"As you know, I don't score wine, but this one would get a 94+ from me without much effort. Wow wow wow. The type of wine that makes you thirsty and want more"

93/100 Flaskehalsen
"Superflot balance i frugten. Den har et lille niv, der giver det nødvendige spil i helheden, så det ikke bliver alt for frugt-grødet. Men det er primært saftigt og frugtigt på den bløde og behagelige måde. Normalpris kr. 119,95, Set til kr. 59,95"

92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Varm og fyldig Côtes-du-Rhône, der ikke er bange for at fylde noget i glasset. Den har en god krydring, der føles levende i munden, og sammen med en frisk syre kommer det hele til at hænge flot sammen. I det hele taget en fin helstøbt vin med en bred appel. Og i øvrigt en næsten håbløs lav prissætning, men det behøver man vel ikke at klage over."

91/100 James Suckling
"Aromas of berries, Mediterranean herbs, licorice and smoke. Medium- to full-bodied with silky tannins. Poised and juicy with a vivid finish”

91/100 Natalie Maclean
“Xavier Vignon 2020 is an amazing value Rhône red blend of Grenache, Syrah and Mourvèdre at $18. Produced from organically grown grapes and richly layered with blackberry, blueberry, plum, earthy violets and stony mineral flavours savoury and long on the palate. Excellent now.

91/100 Mad & Monopolet
"Xavier laver virkelig god vin - de har vitterlig vin på alle hylder. Denne hører til i hverdagskategorien, men i den kategori, hvor den overrasker positivt, for prisen er nemlig banket godt i bund. I næsen har den duft af rosenblade, brombær, blommer, peber, lakrids og et lille hint af røg. Den har masser af fylde og ret meget krop, hvilket gør den fremragende til de lidt større krydrede retter. 1 fl. 119,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 59,95"

90/100 David Lawrason
"All kinds of authentic southern Rhone character at a more than fair price - the product of exhaustive blending. This is rounded, polished slightly sweet-edged young Rhone with candied plum and rose florality. There is subtle grenache pepper as well and dried herbs/garrigue. It is medium weight, easy drinking with some juicy acidity and almost glossy texture. Flavours are not as deep as hoped, and the finish turns a bit earthy, but fine for the price."

3,8 stjerner Vivino (529 ratings, "Højeste kvalitet for pengene af Sydlige Rhône Rødvin", 10/04/24)

Den perfekte Rhône til hverdag, hygge og fest… Nyd den til lam, saftige bøffer, svinekoteletter, flæskesteg, and, tapas, simreretter og oste. Servér ved 16-18°C

Vinen er fremstillet på 85% Grenache, 10% Syrah og 5% Mourvèdre, som håndhøstes fra mere end 200 parceller på 25 unikke terroirs i Sydrhône. Kvaliteten fra de meget gamle vinstokke er helt exceptionel for prislejet… Således er Grenache-stokkene næsten 100 år gamle og Mourvèdre over 60 år, mens Syrah holder en gennemsnitsalder på 45 somre (!!!) Vinen er fremstillet i en ren og autentisk stil med frugtbevarende gæring og realtivt kortvarig modning, heraf 80% på betontank og 20% på egetræsfade.

Om Xavier Vignon

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.

Passer godt til

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Fjerkræ

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2020
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
119,95DKK
6 fl. pr. stk.
69,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

"94+ Point"

Read Between the Vines Podcast

93 Point

Flaskehalsen

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point

James Suckling

91 Point

Natalie Maclean

91 Point

Mad og Monopolet

90 Point

David Lawrason

⭐ 3,8

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu