



Xavier Cotes Du Rhone 2019
Endelig er 2019 landet… Fans af DK’s bedste Rhône-køb kan godt glæde sig, for 100-point-winemakeren Xaviers populære rødvin er nu bedre end nogensinde!
Når Xaviers Côtes du Rhône hæver sig højt over alle konkurrenter, så skyldes det hans særstatus blandt topproducenterne i Châteaneuf-du-Pape og de omgivende landsbyer.
For sin tjans som ønologisk rådgiver for mange af Sydrhônes bedste vinhuse lader Xavier sig nemlig ofte aflønne med udsøgte vinpartier, som han sælger langt under normalprisen for tilsvarende kvalitet. Derfor er din value unik!
Således kommer druerne fra denne intense super-Rhône fra næsten 100 år gamle Grenache-stokke, der suppleres med Mourvèdre og Syrah fra hhv. 60 og 45 år gamle vinstokke.
Resultatet er value i verdensklasse år efter år… med 2019 et nyt, himmelsk højdepunkt!
Den perfekte Rhône til hverdag, hygge og fest… Nyd den til lam, saftige bøffer, svinekoteletter, flæskesteg, and, tapas, simreretter og oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Xavier Cotes Du Rhone 2019?
Ved ophældningen mørk og intenst kirsebærfarvet… Næsen lover Côtes du Rhône, når det er bedst og mest veloplagt! Fra glasset strømmer en frisk, solmoden superduft af violer, skovjordbær, sorte kirsebær, plukkemodne blommer og brombær, som efter et par slyngture åbner flot op for herbes de provence, engelsk lakrids, sort peber, skovbund og søde krydderier… På tungen nærmest svævende smooth med elegant kølig mineralitet og venlig charmefrugt i skøn forening. Smagen er kort sagt imponerende intens og nuanceret for prislejet. Fløjlsbløde tanniner og delikate krydderier runder en dejlig Rhône-oplevelse af. Ingen tvivl her... Xavier overgår sig selv! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Xavier Cotes Du Rhone 2019 passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener