Tilbage

Frankrig

Xavier Arcane Le Fou

1 fl. pr. stk.
189,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
89,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Jeb Dunnuck

93 Point

Vinhulen.dk

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93 Point

Mad og Monopolet

90-93 Point

Houlberg

92 Point

Mr. Zalto

91 Point

James Suckling

⭐ 4,0

Vivino

Bestil inden

1 timer 14 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Xavier Arcane Le Fou

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

Rhônedalens mest unikke og visionære rødvin? Blåstemplet med vilde 96 point af Rhône-guruen Jeb Dunnuck!  

Arcane Le Fou er kulminationen på et tiårigt projekt fra områdets førende vinmager, Xavier Vignon. Med inspiration fra store Champagner blander troldmanden.

✓ 5 topårgange (2010, 2012, 2015, 2016 og 2017)
✓ 10 terroirer (primært i Chateauneuf du Pape!)
✓ 4 druesorter og 15 gamle kloner (mest Grenache fra fritstående buskvine)
✓ 3 lagringstyper (små egetræsfade, store egetræsfade og cementank)

Den nuancerede smag og de 96 point taler for sig selv... Arcane Le Fou er mestendels Chateauneuf du Pape og dermed overkvalificeret til appellationen Cotes du Rhône. Ironisk nok må topvinen sælges som ”Vin de France”. Ufattelig value-for-money! 

Smagenote

Mørk og intens med modne nuancer. Op fra glasset vælter de skønneste aromaer af lavendel, vilde hindbær, tørrede kirsebær og brombær, som bakkes flot op af væltet peberbøsse, anis, Herbes de Provence og ristede kaffebønner. I munden fyldig og lækker smooth. Smagen er et harmonisk hele af friske bær, tørret frugt og moden magi fra fadlagringen. De silkefine tanniner er en attraktion i sig selv! Drik nu, eller gem den store Rhône til 2030.

Anmeldelser af Xavier Arcane Le Fou NV

96/100 Jeb Dunnuck
” The NV Vin de France Arcane Le Fou is another unique wine from this incredible winemaker. This cuvée focuses on different clones of Grenache as well as just about every permitted variety out there (although it’s 85% Grenache). It has a big, sweet nose of blueberries, black cherries, lavender, and peppery incense as well as a full-bodied, layered, powerful yet seamless style on the palate. With no hard edges, silky tannins, and a big finish, it’s a singular wine (it’s mostly from vines in Châteauneuf Du Pape) to enjoy over the coming 10-15 years.”

93/100 Vinhulen
"Rubinrød. Duften indleder med mejeri/ymer efterfulgt af krydderi, røde kirsebær og brombær med stor modensødme over i bolsje og meget fyldig duft. Smagen er blød og rund med røde kirsebær, brombær, bolsje, krydderi og lakrids med fast frugtsyre, lette bittertoner og solid fylde og kraft – alt i alt balance og harmoni i superligaen. Vinen er speciel derhen, at den er en blanding af årgang 2010, 2012, 2015, 2016 og 2017 og er blandet af 4 druer, hvoraf Grenache udgør størstedelen. Derudover er vinen lagret på både cement og små og store egefade. Virkelig blød, lækker og kraftfuld vin, der fortjener meget luft, inden du nyder den eller et par år længere i kælderen. Virkelig meget vin for pengene" (vurderet ved en tilbudspris på 149,95) 

93/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Rig og intens vin der grundet sine multiple årgange formår at kombinere ungdom med modenhed."

93/100 Mad & Monopolet
"Xavier har en kæmpe portefølje, så du kan dybest set få det hele, hvis du vil. Denne er én af topvinene, hvis du spørger mig, men prisen ligger dog på et meget fornuftigt niveau. Duft af solbær, brombær, nellike, lavendel, peber og mørk chokolade. Vinen er uden årgang og et blend af de årgange, som producenten ser som nogle af de bedste. I munden er den fyldt med poleret frugt, afrundet og blød med en let tørhed og diskrete tanniner til at holde balancen." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 159,95)

90-93/100 Houlberg
”5 Thumbs Up: Næsen er mørk, tør, krydret – klart Rhône – med blåbær, brombær, sorte kirsebær, svagt lidt granatæbler, røget flæsk, rosmarin, peber, lavendler, lidt dadler og en mørk sødme og samtidig meget livlig. Det suppleres med lakrids, grønne blade samt røde bolsjer. Smagen er fed og  intens … cremet, rund og lækker med en lille portion sødme, runde og polerede tanniner, som dog lige markerer , men  ellers er vinen blød og saftig, men bliver aldrig for overfed, selvom den trækker hele 15% alkohol som mange af de andre Arcane vine.

92/100 Mr. Zalto (Morten Ziwes)
"Flotte rubinrøde kanter, lækker mørkerød farve, pakket men ikke for tæt, flot blank overflade og relativt tyktflydende og inviterende i glasset. Klassisk grenache, med underliggende garrique noter af urter, varme sten, brændte egtræer, tørrede frugter og varme pinjetræer i solen. Typisk sydfranske sommernats noter hvor varmen fra jorden stiger til vejrs og rammer næsen. Dejligt attack, silkeblød viskositet, lækker balance med intryk af solvarme røde næsten sorte solbær, svag kamfer, lækker syre der modspiller frugten. Karakterfuld og rank men med en god note af krydderier og lavendel, blandet med søde tranebær. Fin finale der efterlader et godt og lækkert, lidt tørt indtryk af blivende tanniner og frugtintens eftersmag."

91/100 James Suckling
"Aromas of ripe blackberry, black cherry, licorice, clove and dark chocolate. It’s medium-to full-bodied with ripe, velvety tannins. Creamy and flavorful."

Nyd den til lam, rødt oksekød, vildt, andebryst, svampe og modne oste. Servér ved 15-18°C.

Arcane Le Fou er fremstillet på 85% Grenache, som tilføjes ekstra farve, krydderi og struktur fra 5% Mourvèdre, 5% Syrah og 5% Caladoc.  Druerne kommer fra 5 topårgange (10, 12, 15, 16 og 17) og 10 terroirer (bl.a. Châteauneuf du Pape, Rasteau, Ventoux og højtliggende parceller i Côtes du Rhône Villages).

Inden gæringen lader Xavier druerne udbløde i hele 3 uger for at sikre fuld integration af de aromatiske komponenter uden samtidigt udtræk af bitre tanniner fra druekernerne. Herefter gærer mosten på normalt med skindkontakt, inden vinen modner på 1/3 små franske og østrigske fade, 1/3 store træfade samt 1/3 frugtbevarende cementtanke.

Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Ost

Svampe

Asiatisk

Servering 15-18°C
Gemme potentiale 2030
Alkohol 15 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
189,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
89,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Jeb Dunnuck

93 Point

Vinhulen.dk

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93 Point

Mad og Monopolet

90-93 Point

Houlberg

92 Point

Mr. Zalto

91 Point

James Suckling

⭐ 4,0

Vivino

Bestil inden

1 timer 14 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu