





Xavier Arcane Le Fou
Arcane Le Fou er kulminationen på et tiårigt projekt fra områdets førende vinmager, Xavier Vignon. Med inspiration fra store Champagner blander troldmanden.
✓ 5 topårgange (2010, 2012, 2015, 2016 og 2017) ✓ 10 terroirer (primært i Chateauneuf du Pape!) ✓ 4 druesorter og 15 gamle kloner (mest Grenache fra fritstående buskvine) ✓ 3 lagringstyper (små egetræsfade, store egetræsfade og cementank)
Nyd den til lam, rødt oksekød, vildt, andebryst, svampe og modne oste. Servér ved 15-18°C.
Hvordan smager Xavier Arcane Le Fou?
Mørk og intens med modne nuancer. Op fra glasset vælter de skønneste aromaer af lavendel, vilde hindbær, tørrede kirsebær og brombær, som bakkes flot op af væltet peberbøsse, anis, Herbes de Provence og ristede kaffebønner. I munden fyldig og lækker smooth. Smagen er et harmonisk hele af friske bær, tørret frugt og moden magi fra fadlagringen. De silkefine tanniner er en attraktion i sig selv! Drik nu, eller gem den store Rhône til 2030.
Xavier Arcane Le Fou passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener