
Wynns Coonawarra Estate Cabernet Sauvignon John Riddock Limited Release 2016
Selv ved normale danske priser mellem 975 og 1385 DKK er John Riddock Limited Release et fremragende topkøb – for vi taler her om Australiens nok største Cabernet Sauvignon!
I Australiens svar på Bordeaux’ 1855-klassifikation – Langtons Classification of Australian Wine – er John Riddoch “1st Classified” – på niveau med navne som Henschke Hill of Grace og Penfolds Grange. Så er niveauet sat!
I The Real Reviews “Wine Classification of Australia” kan John Riddock også prale af en “first growth” toprangerering med maksimale “3 MERITS”, forbeholdt landets mest ikoniske vine.
Vi sælger nu et uhørt billigt restparti af den legendariske vin – i den sublime 2016-årgang, hvor John Riddoch får perfekte 100 point, tangerer Decanter-historiens højeste rating til en australsk Cabernet OG er kåret som årets #1 Coonawarra Cabernet…
Efter næsten 10 år på fad og flaske har vinen – præcis som spået af flere kritikere – kun vokset sig større og mere kompleks i kælderen. Leg derfor selv med at lægge point til anmeldelserne, som blev givet ved lanceringen. Vinen vil blæse dig bagover!
Siden debutårgangen i 1982, som efter sigende stadig smager fremragende, har Wynns kun frigivet denne Limited Edition-verdensklassevin i de allerbedste årgange. Og selv da finder mindre end 1% af druerne fra tophusets rustrøde terrarossa-marker i Coonawarra vej til det endelige blend (!)
Kultvinen hylder den visionære pioner John Riddoch, der i 1800-tallet lagde fundamentet for en af Australiens fineste vinregioner, Coonawarra, og bliver regnet som grundlægger af Wynns Coonawarra Estate.
I 2016 har winemaker-teamet Sue Hodder og Sarah Pidgeon forkælet rødvinen med 16 måneders fadmodning, hvoraf 65 % er sket på 300 liters franske hogheads (31 % af dem helt nye), mens de restende 35 % har ligget på 225 liters franske barriques.
Bemærk – vi har kun et meget begrænset lager til denne unikke restpartipris!
…
Nyd den til saftige steaks, lammefilet, vildtkød, kraftige gryderetter, BBQ og modne oste. Server ved 16-18 °C.
Hvordan smager Wynns Coonawarra Estate Cabernet Sauvignon John Riddock Limited Release 2016?
John Riddock Limited Release 2016 funkler mørklilla i glasset med en næsten sort kerne… I næsen er vinen ren, fokuseret og raffineret. Powerfulde aromaer af solbær, cassis, vilde hindbær, violer og sorte blommer vælter frem og harmonerer smukt med spændende nuancer af grafit, mynte og salvie, mens fadlagringens mokka og chokolade føjer dyb, krydret kompleksitet til duftbilledet… Vinen balancerer fornemt på tungen, hvor smagen trods sin imponerende intensitet folder sig ud med en udsøgt elegance og nuancerig kompleksitet. Cabernet-klassiske hints af nyslået græs, mynte og tobaksblade smelter sammen med lag-på-lag af røde og sorte bær. De flot skulpturerede tanniner og det velintegrerede fad fuldender en af de største og mest noble oversøiske rødvine, vi til dato har haft i glasset. Fantastisk nu – og ifølge chefvinmageren kan den gemmes op til 30 år fra høståret.
Smagenoter
Hindbær
Kaffe
Mynte
Solbær
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Wynns Coonawarra Estate Cabernet Sauvignon John Riddock Limited Release 2016 passer godt til...
Hvordan er Wynns Coonawarra Estate Cabernet Sauvignon John Riddock Limited Release 2016 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Cabernet Sauvignon fra Wynns egne vinmarker på Coonawarras berømte rustrøde Terrarossa-jord – hvor mindre end 1 % af druerne finder nåde for den ekstreme kvalitetsselektion, som lægger til grund for Limited Release-flagskibet John Riddoch! Efter endt gæring følger den 16 måneder lange fadmodning. 65 % af vinen ligger på 300 liters franske hogheads (31 % af dem helt nye), mens de restende 35 % modner på 225 liters franske barriquefade.
Sue Hodder – Senior Winemaker’s comments:
With a perfect score of 100 points from Andrew Caillard MW, it’s no wonder that this is Wynns’ flagship wine. Crafted in small quantities from the best available estate-grown fruit, it is the definitive Coonawarra Cabernet Sauvignon.
John Riddoch is only made when grapes of extraordinarily high quality are available, and the 2016 vintage delivers. It is all about cellarworthy cassis flavours combining with a mocha creaminess from French oak. Beautifully textured with a fine tannin line, this is why small batch winemaking is truly exceptional in its results. Peak Drinking: Now – 2046
Druer
Cabernet SauvignonVindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener