
Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino Riserva 2016
Kæmpe Brunello Riserva 2016... Topratet med 95 point ved en release-pris på $100 - svarende til omkring 700 danske kroner!
Jep, du kan stadig nå at opleve denne ekstra eksklusive Riserva-udgave af vores mest populære Brunello i Montalcinos måske bedste årgang nogensinde... 2016!!!
I forhold til den populære lillebroder forkæler Villa Poggio Salvi Riserva-flagskibet med hele 40 måneders luksuriøs fadlagring, så den færdige rødvin nærmest brager løs med ekstra kompleksitet og smagsdybde.
Det er muligt, at der i en afkrog på kloden findes en mere elegant, mineralsk og tårevædende kompleks Sangiovese, men den har vi endnu til gode at smage...
Nyd den til saftige steaks, lam, kraftige pastaretter, simremad, svampe og modne oste. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino Riserva 2016?
I glasset præsenterer Riserva 2016 elegant kirsebærrød med de smukkeste nuancer af teglsten... Næsen er nærmest fuldendt kompleks og intens med fortryllende duft af knuste tørrede blomster, røde kirsebær, blå blommer, lidt rosin, urter, læder, tobak, lakrids og kaffe... På tungen smooth som silke og imponerende frugtfyldig op med skovbund, tørrede violer og frisk, læskende mineralitet… Tanninerne strammer perfekt op i finalen, der tager stikket hjem med nuancerigdom og kompleksitet af en anden verden! Et bæst af en Brunello! Drik nu, eller gem +15år fra høståret.
Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino Riserva 2016 passer godt til...
Om Villa Poggio Salvi

”The Brunello of the Tagliabue family project is an elegant version” – GardiniNotes
”Den friskhed man finder i Villa Poggio Salviś Brunello er simpelthen en kæmpe fornøjelse at opleve” – WineWherever
Villa Poggio Salvi er familiehuset bag vores mest populære Brunello di Montalcino, der triumferer som testvinder i Jyllands-Posten store Brunello-test med perfekte 6 ud af 6 stjerner.
Vi finder vinhuset helt ude i den vestligste del af Montalcino. Så langt mod vest og så højt til vejrs, faktisk, at Villa Poggio Salvi har udsigt over Det Tyrrhenske Hav. Stedet var allerede i 1500-tallet anerkendt for sine vine. Siden 1979 er det dog ingeniøren Pierluigi Tagliabue, som for alvor har sat Villa Poggio Salvi i scene. Ejendommens 20 lerholdige hektar i Montalcino er beliggende i 300-500 meters højde, hvilket resulterer i en gunstig temperaturvariation med maritim indflydelse fra Det Thyrrenske Hav.
Det giver Sangiovese med vidunderlig friskhed, elegance, finesse og parfume. Frugtens autentiske udtryk understøttes ved traditionel modning på store fade. Øverst i Brunello-hierarkiet troner flagskibet Pomona, en forrygende enkeltmarksvin, der har navn efter frugtens gudinde.
Winemaker er Pierluigis barnebarn Luca Belingardi, som er uddannet ønolog fra universitetet i Milano. Lucas arkitekttegnede vinkælder er smukt integreret i terrænet ved Villa Poggio Salvi. I 1998 tilknyttes en separat vingård med 20 hektar vinmarker i Chianti Colli Senesi. Herfra kommer topkøb som Chianti Caspagnolo samt de lækre IGT’ere, Tosco og Lavischio, lavet på hhv. Sangiovese og Merlot.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold