





Tony Bish Skeetfield Chardonnay Hawke's Bay 2022
New Zealands nok største Chardonnay er tilbage… Vi præsenterer mesterlige Skeetfield 2022!
I TOP100 blandt ”de mest spændende, originale og bedste vine”, det førende tyske gourmetmagasin Der Feinschmecker har smagt i 2024. Og ligeledes blandt årets vildeste vinoplevelser hos Master Sommelier Cameron Douglas.
Hele otte vinmedier verden over toprangerer Skeetfield 2022 med drømmeagtige 95-97 point, hvilket nærmest er uden sidestykke for prisniveauet…
95 point fra Inside Burgundy er nærmest alarmerende højt for klodens mest kræsne bourgogneanmelder og overgår eksempelvis senest anmeldte årgang af Cochy-Durys 20.000 kroner dyre Meursault Genevrières!
Mere frugt end Meursault. Mere finesse end "cali Chard". Skeetfield 2022 rammer det perfekte midtpunkt, hvor burgundisk mineralitet møder tropisk frugtrigdom og løfter det samlede smagsindtryk op i uudslettelig verdensklasse!
“The Skeetfield Vineyard has old vine dry-farmed Mendoza Chardonnay vines that produce low yields of very intensely flavoured fruit.” – Tony Bish
Smørfed gyldnen nektar fra en af Hawke’s Bays mest ikoniske enkeltmarker. Forkælet som en Grand Cru Montrachet på 60% nye franske Taransaud-fade.
Glæd dig til en af verdens største hvidvine… hvis du når at få flasker!
…
Nyd den store hvidvin til smørstegt fisk og skaldyr, fjerkræ, svampe og nøddeagtige oste. Servér ved 10-13°C
Hvordan smager Tony Bish Skeetfield Chardonnay Hawke's Bay 2022?
Skeetfield 2022 præsenterer sig smørfed og klassisk bourgognegylden... Alene næsen har guddommeligt verdensklasseformat! Måske kan du forestille dig Domaine Leflaives mineralske elegance koblet til Kistler Vineyards’ overlegne tropiske frugtpower i ét og samme glas Chardonnay? Det dufter ganske enkelt vanvittigt godt. Fra lifligt aromatiske hvide blomster, eksotisk ananas og mandariner over mineralsk røg, sitrende citrus og flintesten til luksuskrydrede strejf af lemon curd, smør, hasselnødder og ristet brioche... Skeetfield 2022 breder sig rig og smørcremet ud i munden, hvor den ekstremt koncentrerede og komplekse frugtsmag møder frisk saltet grape og lækre ristede fadkrydderier i en episk lang afslutning, der får glædestårerne til at trille om kap... Voldsomhed og graciøs ynde samlet i én uforglemmelig himmerigsmundfuld. Undskyld, men Chardonnay på dette topniveau betaler du altså tidobbelt for i Bourgogne og USA... Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Ananas
Nødder
Pære
Smør
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Tony Bish Skeetfield Chardonnay Hawke's Bay 2022 passer godt til...
Om Tony Bish
”The King of Chardonnay” – Joelle Thompson
“Long regarded as a Chardonnay master” – Raymond Chan Wine Reviews
“100 points. Actually so bloody perfect” – Raymond Chan Wine Reviews
“May be the best NZ Chardonnay I have ever tired” – Jamie Goode
“The chief of chardonnay, the Maharishi of Mendoza and the boss of white Burgundy” – Yvonne Lorkin
- Sig ”New Zealand” og de fleste vil tænke Sauvignon Blanc, indtil de smager den smørbløde nektar fra kongen af kiwi-Chardonnay, 100 point-winemakeren Tony Bish!
"The white wine grape of which New Zealanders should be most proud is not Sauvignon Blanc but Chardonnay.” – Jancis Robinson
I over 40 år har Tonys anmelderhypede hvidvine sat smørfede streger under det faktum, at den vindblæste stillehavsø formår at frembringe Chardonnay i ren verdensklasse. Så vilde er disse hvidvine, at en anmelder ligefrem hylder Tony Bish som "chefen over hvid bourgogne" (!)
Siden starten som medstifter af Sacred Hill i Hawke’s Bay, tilbage i 1986, har Toni over årtier perfektioneret sin opskrift på den ultimative Chardonnay. Første milepæl blev nået ved Bob Campbells (Master of Wine og den førende ekspert i newzealandsk vin) store Chardonnay-smagning, hvor Riflemans Chardonnay overhalede en perlerække af kostbare topvine indenom og blev kåret til New Zealands største Chardonnay.
I 2013 går Toni Bish solo med sit helt eget vinhus, Tony Bish Wines, der (suprise, surprise!) udelukkende producerer topvine på Chardonnay-druen! Og gør det så godt, at vinen Skeetfield 2019 – som den første nogensinde – høster perfekte 100 point hos Raymond Chan Wine Reviews. Produktionen er ekstremt lille og eksklusiv, så hjemlige Chardonnay-og bourgogneentusiaster bør prise sig lykkelige over det beskedne antal flasker, der nu endelig har nået de danske kyster!
Forud for vineventyret i eget navn går en skelsættende inspirationsrejse til Sydamerika, hvor Toni introduceres for fordelene ved gæring og modning af vin på de såkaldte ”betonæg”. Beholderes særlige form optimerer "flowet" af vin og gærrester, hvilket trækker ekstra fedme og kompleksitet fra gæren til hvidvinen.
I dag benytter og producerer Toni sine egne betonæg, som er hans foretrukne gæringsbeholder i jagten på perfekt Chardonnay. Seneste skud på stammen er et (30.000 Euros) 2000 liters egetræs-æg fra franske Taransaud, der udskiftes hvert år og udelukkende anvendes til det absolutte flagskib Zen Chardonnay. Herudover anvender Toni Bish selvfølgelig også burgundiske 228 liters egetræsfade.
Endnu en nøgle til kvaliteten er Tonis trofasthed i forhold til den såkaldte Mendoza-klon, der er kendt for at give Chardonnay med lave udbytter af meget høj kvalitet. Som skabt til den frugtrige og eksotiske hvidvinsstil, som Tony Bish mesterligt har formået af gøre til sit speciale.
Med udgangspunkt i frugt fra topmarker i Hawke’s Bay (North Island) lægger Tony Bish i dag navn til en håndfuld af New Zealands absolut bedste Chardonnay-vine. Disse kan nu endelig købes på dansk jord – dog i stærkt begrænsede mængder...
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener