



Tenuta Sette Ponti Crognolo 2020 Biologico
95 point og blåstemplet "den bedste Crognolo nogensinde"… Jep, Crognolo bliver bare større og større år for år!
Crognolo er af mange er kendt som "The Tignanello Killer", da vinen i flere årgange har samme eller endda bedre ratings end den verdensberømte Tignanello. Crognolo vinder dog altid med længder, når du sammenligner pris, kvalitet og smag.
2020 sætter dog en ny standard. Ikke alene vinen nu økologisk certificeret. Samtidig peaker den internationale efterspørgsel på et niveau, hvor Tenute Sette Ponti har besluttet at udbyde verdensklassevinen på forsalg ”En Primeur” - sammen med de store Grand Cru Classé-vine nede i Bordeaux!
95% Sangiovese. 5% Merlot. 12-14 mdr. på franske barriquefade… Tilmed kommer en del af druerne fra supermarken Vigna dell’Impero, som den italienske kongefamilie plantede tilbage i 1935… Crognolo 2020 er bare REKORDLÆKKER!
Nyd den til oksekød, lam, vildt, gris, kraftige pastaretter, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Tenuta Sette Ponti Crognolo 2020 Biologico?
Smuk mørk kirsebærrød med et ungdommeligt lilla skær… Næsen lover Sangiovese i ren verdensklasse med intens og elegant parfumeret duft af violer, mynte, rosmarin, vilde hindbær, tranebær, kirsebær, saftige blommer og solbær, som løftes med komplekse nuancer af cedertræ, læder, lakrids, chokolade og mørkristet kaffe fra den lange fadlagring... Smooth og kødfuld på tungen, hvor Sangioveses friske og urtede frugt passer perfekt i Merlots fløjlshandske. Kompleks krydret finish med fine, fine tanniner løfter det samlede indtryk op i et niveau, vi meget sjældent har smagt mage til… Wauw! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Tenuta Sette Ponti Crognolo 2020 Biologico passer godt til...
Om Tenuta Sette Ponti

Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.
Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modekonge Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.
Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold