
Stéphane Brocard Mazis-Chambertin Grand Cru 2001
32.650 kr..! Hvis du skulle være i tvivl om, at Pinot Noir fra Grand Cru Mazis-Chambertin hører til Bourgognes vildeste samlerobjekter, så har vi lige oplyst dig flaskeprisen på Leroy Domaine d'Auvenay Mazis-Chambertin Grand Cru 2001 …
Fra samme årgang 2001 har mikronegocianten Stéphane Brocard fået sine kvalitetssøgende fingre i et glemt parti storartet Mazis-Chambertin, som han nu lancerer under egen label.
Denne luksuriøse Pinot Noir kommer direkte fra et højt anerkendt domæne med adresse i netop Gevrey-Chambertin… Mere har vi lovet ikke at røbe, da markedsprisen ligger omkring 2500 kr – altså laaaangt over vores Covid 19-relaterede specialpris!
Vinen er i gigantform efter 19 års kældermodning i Bourgogne… heraf 18 mdr. på helt nye 228 liter fade!
Nyd den til saftige steaks, lammefilet, fuglevildt, Coq au vin, svamperetter og modne oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Stéphane Brocard Mazis-Chambertin Grand Cru 2001?
Dramatisk mørk kirsebærrød med begyndende orange kant. Næsen er 100% to die for… Tørrede Karl Johan-svampe, kaffegrums og kamfer blander sig med røde og mørke bær, mynte, kærnemælk, nysværtede læderstøvler, kakao og lækker bourbonvanilje… Så komplekst, så dragende! I munden lægger vinen sig fed på tungen, for dernæst at detonere i en eksplosion af smagsnuancer… Frugten, fadet, fragmenter fra skovbunden… kulminerende med en sitrende mineralsk syre og et karakterfuldt tanninbid, der nærmest skriger på et godt stykke kød. Koncentrationen er mind-blowing… Drømmebourgogne! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Stéphane Brocard Mazis-Chambertin Grand Cru 2001 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener