
Stéphane Brocard Clos de Vougeot Grand Cru 2001
En historisk vin fra et historisk terroir…
I Karen Blixens ”Babettes gæstebud” ankommer en trillebør med Babettes indkøb til den overdådige festmiddag, og Martine spørger: ”Hvad er der i denne flaske, Babette? Det er da vel ikke vin? ” Hertil lyder Babettes svar: ”Vin, madame? Nej madame! Det er en Clos Vougeot 1846!”
Cisterciensermunkenes stenmur rundt om de 50,5 hektar stod færdig i 1336, og næsten 200 år senere fulgte slottet Clos du Vougeot, hvor Confrérie des Chevaliers du Tastevin holder sine berømte smagninger. Efter revolutionen blev kirkens ejendomme beslaglagt, og i dag er Grand Cru-markens vinrækker fordelt mellem mere end 80 jordejere.
En af de mere berømte parcelejere har lavet netop denne 94 point-Clos de Vougeot 2001, der normalt koster langt over 2000 kr. pr. flaske!
Men grundet afsætningsproblemer under covid 19 har mikronegocianten Stéphane Brocard fået rabat på et parti, som han grundet den store prisforskel kun må sælge under egen label.
Glæd dig til en Pinot Noir i verdensklasseform efter 19 års kældermodning hos producenten i Gevrey-Chambertin… heraf 18 mdr. på helt nye 228 liter fade!
Nyd den som meditationsvin eller stil saftige steaks, lammefilet, fuglevildt, svamperetter og modne oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Stéphane Brocard Clos de Vougeot Grand Cru 2001?
Næsten brombærmørk kerne der skifter til orange nær glassets kant… I næsen stor og kompleks med masser af røg, kaffegrums, kakao, læder, lakrids og tørrede svampe, som bindes flot sammen af vinens friske kirsebærfrugt og de mørkere brombærtoner. I munden kødfuld og koncentreret, men med Pinot Noirs umiskendelige frugtcharme, friskhed og mineralske elegance still going strong! Langtidsfinishen klinger komplekst af med mineralsk formuldning og luksuriøse fadkrydderier. Mundrensende syre og kødfuldetanniner siger godnat… Clos du Vougeot i forrygende form! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Stéphane Brocard Clos de Vougeot Grand Cru 2001 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener