Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Mâcon-Fuisse 2023

Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Mâcon-Fuisse 2023
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“2023 will be a great year for white wine in particular” - The Drinks Business (om 2023-årgangen i Bourgogne)
Vildt røverkøb på hvid bourgogne! Jo, du læste rigtigt… Klos op ad sydbourgognes verdensberømte topregion, Pouilly-Fuissé, finder vi den skamløst oversete subzone, Mâcon-Fuissé.
Man skal være hardcore bourgogne-nørd for at kende til dette område, der i sin helhed måler under 50 hektar. Ikke desto mindre, så er kvaliteten enormt høj og priserne langt fra lige så høje som i Pouilly-Fuissé.
Hvidvin og i særdeleshed Chardonnay er det eneste, der tæller i Mâcon-Fuisse, hvor den mergel og kalkholdige jordbund er et perfect match. Det oplever du i særdeleshed i denne flaske fra Stéphane Brocard, der i superårgangen 2023 har skabt en slubrende tropisk frugtsaftig bourgogne med herlige citrusmineralitet nerve.
Stéphane Brocard skulle egentlig videreføre sin far Jean-Marc Brocards verdensberømte vingård i Chablis, men det unge stortalent valgte i stedet at gå solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers. Nu skaber han vine fra Bourgognes mest berømte appellationer, men også fra små value-perler som Mâcon-Fuissé.
Smagenote
Stéphane Brocards Mâcon-Fuissé fylder glasset med en klar, strågul farve, der glimer med ungdommelige limegrønne reflekser. Næsen emmer af sydburgundisk Chardonnay med florale noter af hvide sommerblomster, havtorn og kaprifolie, der leder videre til tropiske frugtnoter af honningmelon, ananas og hvid fersken. I baggrunden anes en frisk citrusmineralitet, takket være den kalkrige jord i det sydlige Bourgogne. De mange solskinstimer i Mâconnais givet sig til kende i munden, hvor vinen smyr sig blød, cremet og elegant om tungen mens en sprød syre sørger for en fornem balance. Et kæmpe røverkøb til prisen! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Nyd den som aperitif – eller til østers, sushi, lette retter med fisk og skaldyr, salater, sprøde grøntsager og cremede oste. Server ved 8-12°C
Vinen er fremstillet på 100 % Chardonnay, der høstes fra marker i Mâcon-Fuissé, der ligger i 350 meters højde på en jordbund fyldt med mergel og kalksten – perfekt til dyrkning af Chardonnay, hvilket også er grunden til at regionen udelukkende producerer hvidvine. Efter høsten bliver druerne nænsomt presset og den fine most gæret frugtbevarende på ståltanke. Her hviler den færdige vin i 6 måneder inden flaskning.
Om Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard)
Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.