
Sélection Laurence Féraud Gigondas 2017
Gigantisk Gigondas-value fra kvinden bag 100-point-vinene fra Domaine du Pegau...
Laurence Féraud er ikke bare dronningen af Châteauneuf-du-Pape. Hun lægger også navn til denne guddommeligt garriguekrydrede Gigondas, der i den anmelderroste nye årgang 2017 sætter sin helt egen standard for prisklassen.
Saftig, krydret, frugtkoncentreret og let animalsk... Klassisk Sydrhône. Klassisk Pegau. Og snildt på niveau med masser af Châteauneuf-du-Pape til den flerdobbelte pris!
....
Nyd den til saftige peberbøffer, lam med urter, charcuteri, vildtkød, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Sélection Laurence Féraud Gigondas 2017?
Nyskænket flyder vinen fed og charmerende mørk kirsebærrød rundt i glasset… Næsen følger perfekt op med kompleks duft af knuste violer, peber, timian og rosmarin, der mænger sig med jordbær, saftige kirsebær og solmodne brombær. Komplekse hints af knuste sten, lakrids, læder, tørret kød, trøfler og vanilje... Festen fortsætter på tungen med smooth, jordbærsaftig og fløjlsblød Grenache-frugt, der går flot i spænd med peberkrydderi, mineralitet, røget kød, lakrids og kaffe. Så veloplagt og velsmagende! Hele herligheden trumfes med Pegau-vinenes lækre, læderagtige noter og et madvenligt lille tanninbid. Glæd dig! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Sélection Laurence Féraud Gigondas 2017 passer godt til...
Hvordan er Sélection Laurence Féraud Gigondas 2017 fremstillet?
Vinen er fremstillet på et klassisk blend af ca. 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvedre, der høstes fra Gigondas-terroirs med et mix af kalkholdigt ler og forvitrede sten. Vinen gærer på tank med frugtbevarende temperaturstyring og 30 dages maceration af drueskallerne, inden den omstikkes til 3 års modning på en kombination af ståltank, store brugte fade og små barriques.
Om Selection Laurence Feraud
“Laurence Féraud accesses some amazing fruit, and then fashions blends that represent top-notch value.” - Robert Parker
Domaine du Pegau fra Chateauneuf du Pape blev etableret i 1987 af den kvindelige winemaker Laurence Féraud, som efterfølgende har gjort vingården verdensberømt på rekordtid.
Feraud-familien har dog lavet vin på ejendommen i flere generationer, og efter navneforandringen til Domaine du Pegau har Laurence videreført sin far Paul Ferauds komplekse og karakterfulde vinstil.
Succesen er godt hjulpet af flagskibet Da Capo, som kun laves i særlige årgange, og som hele 5 gange i træk er tildelt perfekte 100 point fra verdens største vinkritiker, Robert Parker.
Navnet Pegau er et gammelt provencalsk udtryk for en særlig vinkande, som blev fundet ved udgravninger af 1300-tallets pavepalads i Avignon.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener












