





Sashy Chardonnay 2023
Topratet årgang efter årgang… Sashy Chardonnay er 100 % banebrydende for prisklassen og har på rekordtid sat sig på tronen som vores suverænt mest populære hvidvin.
Sashy Chardonnay snor sig nemlig så mineralsk og silkeblød om tungen, at etiketten burde sige Chablis, Puligny-Montrachet eller newzealandsk Chardonnay i den kølige Cloudy Bay-stil. Og smagen rammer det perfekte smørhul mellem alle tre!
Druerne plukkes imidlertid fra et perfekt kalkholdigt terroir i det nordøstlige Italien, helt ude ved det salte og kølende Adriaterhav, der føjer friskhed og elegance til smagen.
Alle fans kan roligt rydde kælderen, for i dugfriske 2023 stepper Sashy fra støvlelandet så voldsomt op i kvalitet og velsmag, at prædikatet ”DK's bedste Chardonnay til hverdagspris” ligger lige til højrebenet.
VILD, VILD VALUE… og du har Supervins unikke garanti på, at kvalitet er i top!
…….
Sashy er perfekt til sushi, stegt fisk og skaldyr, sushi, grillet fjerkræ, lyst kød, lette asiatiske retter samt cremede pastaretter og oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Sashy Chardonnay 2023?
Sashy Chardonnay 2023 står ren og klar i glasset med et indbydende gyldengrønt skær… I næsen vildt indsmigerende med duft af hvide blomster, saltet grillet lime, pære, mandarin, fersken, honningmelon samt perfekt afstemte egetræsaromaer af crème vanilje og crème brûlée ... På tungen byder Sashy på blød og smørcremet tekstur, der vækkes til live med delikate frugtnuancer og kølig mineralsk saftighed. Eftersmagen løfter niveauet yderligere med rige tropiske indslag samt perfekt integreret røg og vanilje... Mineralsk som hvid bourgogne, frugtlækker som newzealandsk Chardonnay. Sashy har gjort det igen! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Smagenoter
Fersken
Honningmelon
Lime
Pære
Vanilje
Sashy Chardonnay 2023 passer godt til...
Hvordan er Sashy Chardonnay 2023 fremstillet?
Vinen er skabt på 100% Chardonnay fra et køligt og stærkt kalkholdige terroir i det nordøstlige Italien, helt ude ved Adriaterhavet. 100% afstilkning af druerne går forud for den skånsomme presning, der frigør den delikate frugt. Mosten nedkøles, så alle urenheder bundfældes. Gæringen sker med frugtbevarende temperaturstyring ved 16-18°C og delvis egetræskrydning. Efter endt gæring modner vinen i kontankt med de fine gærrester, mens burgundisk omrøring af de fine gærrester giver vinen ekstra fedme og kompleksitet.
Druer
ChardonnayVindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker





















