





Sashy Chardonnay 2022
Sashy er vores mest populære hvidvin og 100% banebrydende for prisklassen!
De første ratings viser det tydeligt… Den nye Sashy Chardonnay 2022 er steppet endnu mere op i kvalitet og velsmag i forhold til tidligere årgange af markedets mest balstyrisk VILDE VALUE!
Sashy Chardonnay snor sig så mineralsk og silkeblød om tungen, at etiketten burde sige Chablis, Puligny-Montrachet eller newzealandsk Chardonnay i den kølige Cloudy Bay-stil. Og smagen rammer det perfekte smørhul mellem alle tre!
Hvert år modtager vi Chardonnay-prøver i hundredevis fra håbefulde leverandører, men kvaliteten i elegante Sashy Chardonnay har fået os op fra stolen som INGEN anden vin...
Den bourgognelignende Chardonnay kommer fra et kalkholdigt terroir i det nordøstlige Italien, helt ude ved det salte og kølende Adriaterhav. DK's bedste Chardonnay-køb til hverdagspris? Du har Supervins garanti på, at kvaliteten er i top!
Sashy er perfekt til sushi, stegt fisk og skaldyr, sushi, grillet fjerkræ, lyst kød, lette asiatiske retter samt cremede pastaretter og oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Sashy Chardonnay 2022?
Ved ophældningen frister Sashy Chardonnay med sin rene og sart gyldengrønne farve… Næsen imponerer med intens og elegant duft af jasmin, saltet citrus, mandarin, fersken, honningmelon og en vaniljekrydret egetræsnote à la creme brûlée... På tungen er Sashy 2022 endnu mere blød og cremet end i tidligere år - men begejstrer stadig med unik kølig mineralsk elegance og limefrisk saftighed. Strejf af tropiske frugter samt perfekt integrerede egetræsnoter af røg og vanilje styrer eftersmagen suverænt i mål... Mineralsk som hvid bourgogne, frugtlækker som newzealandsk Chardonnay. Glæd dig til endnu et home run fra Sashy! Drik nu, eller gem +5 år fra høståret.
Sashy Chardonnay 2022 passer godt til...
Hvordan er Sashy Chardonnay 2022 fremstillet?
Vinen er skabt på 100% Chardonnay fra et køligt og stærkt kalkholdige terroir i det nordøstlige Italien, helt ude ved Adriaterhavet. 100% afstilkning af druerne går forud for den skånsomme presning, der frigør den delikate frugt. Mosten nedkøles, så alle urenheder bundfældes. Gæringen sker med frugtbevarende temperaturstyring ved 16-18°C og delvis egetræskrydning. Efter endt gæring modner vinen i kontankt med de fine gærrester, mens burgundisk omrøring af de fine gærrester giver vinen ekstra fedme og kompleksitet.
Druer
ChardonnayVindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener

















