





Rosso di Orma 2021
Endelig landet… Sensationelle Rosso di Orma i de seneste 5 års bedste Bolgheri-vintage.
Er du fan af supertoscanere? Så glæd dig til Rosso di Orma i den nye årgang 2021, der for første gang siden 2016 udløser maksimale 5 stjerner hos Italy’s Finest Wines... det bli'r ikke bedre!
Selvom 2019 nærmest kunne vade i topanmeldelser, er 2021 om muligt endnu bedre. Rosso di Orma byder ganske enkelt på vanvittig value fra Ormas berømte Bolgheri-mark mellem Sassicaia og Ornellaia.
Præcis som kultvinen og storebroderen Orma er "Rosso" skabt på de franske bordeauxdruer Merlot og Cabernet Sauvignon. Forskellen er 10% af Brunello-druen Sangiovese, der gør Rossi di Orma ekstra saftig og vibrerende fra første slurk!
Nyd den til steaks, kraftige pastaretter, lam med krydderurter, fuglevildt, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Rosso di Orma 2021?
Nyskænket præsenterer Orma-vinen sig brillant kirsebærrød med mørk kerne og violet kant... Allerede i næsen ren Bolgheri-klasse med parfumeret charmeduft af violer, roser, hindbær, sorte kirsebær, solbær, mynte og blommer, der giver plads til komplekse strejf af læder, vanilje og lidt mørkristede kaffebønner... Vinen lægger sig som silke på tungen, hvor den saftige bærfrugt finder smukt sammen med pikante urter, søde fadkrydderier og elegant mineralitet. Super value fra Orma-teamet! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Rosso di Orma 2021 passer godt til...
Om Tenuta Orma
Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.
Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modekonge Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.
Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold