
Domaine Rossignol-Fevrier Pere & Fils Volnay 1er Cru Robardelle 2022
Biodynamisk certificeret Volnay 1er Cru – et af de absolutte flagskibe hos Domaine Rossignol-Fevrier, der endnu engang blåstemples af den kvalitetskræsne anmelder Vinous.
Familien Rossignol har huseret i Volnay siden 1500-tallet, og der findes næppe noget sted på kloden, hvor en vinmager kan prale af et mere indgående kendskab til sit terroir...
Hos Fréderic Rossignol har markerne været biodynamisk certificerede siden 2009. Og beplantningstætheden på 10.000 flasker pr. hektar holder udbyttet naturligt lavt, så frugtens intensitet og terroirets karakter for alvor kan træde frem i glasset.
Denne vin er skabt på håndplukkede Pinot Noir-druer fra 0,4302 hektar på den sydvestvendte Volnay 1er Cru-mark ”Robardelle”, nær grænsen til Meursault.
Robardelle 1er Cru-marken ligger ved den gamle romerske vej, der snor sig på skellet mellem Volnay og Meursault. Markens navn kan oversættes til ”røverreden”, fordi stedet nær den historiske vej gjorde det muligt for tyve og bander at flygte med deres bytte.
I dag er marken kendt for sine klassiske vine, som repræsenterer essensen af Volnay – svævende elegant, delikat, forførende og indsmigrende mineralsk….
“It is the finesse, feminine grace, and delicacy that make the wines of Volnay in the Côte de Beaune the equivalent of those of Chambolle-Musigny in the Côte de Nuits.” – Robert Parker
Frederic fremhæver den aromatiske parfume ved at vinificere med 50 % hele drueklaser, mens 15 måneders modning på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 40 % nye, føjer elegante søde krydderier til smagen.
Nyd den til steaks, andebryst, fuglevildt, lyst kød, svamperetter og cremede oste. Server ved 14-17 °C.
Hvordan smager Domaine Rossignol-Fevrier Pere & Fils Volnay 1er Cru Robardelle 2022?
Domaine Rossignol-Fevrier Volnay 1er Cru Robardelle 2022 står transparent mørk kirsebærrød i glasset… Næsen er lover klassisk Volnay med ekstra generøs 1er Cru-klasse, der drager med 2022-topårgangens parfumerede aromaer af mørke blommer, vilde hindbær, roser, solbær og kirsebær, der smelter smukt sammen med skovbund, knust kalksten og lækre fadstrejf af mokka, kakao og ristet krydderier… Teksturen er silkeblød og frugtsmagen indsmigrende, mens seriøsiteten og terroirpræget fra den legendariske Premier Cru-mark træder fornemt i karakter. Eftersmagen er flot balanceret mellem friske røde og mørke bær, mineralsk trøffel, kalk og underskov samt de fine, tætte tanniner og søde krydderier fra fadlagringen. Fremragende! Drik nu eller gem +15 år fra høståret.
Hvordan er Domaine Rossignol-Fevrier Pere & Fils Volnay 1er Cru Robardelle 2022 fremstillet?
Domaine Rossignol-Fevrier Volnay 1er Cru Robardelle 2022 er skabt på 100 % Pinot Noir, som Féderic Rossignol sammen med sønnen Valentin håndplukker fra 0,4302 hektar på den sydvestvendte Volnay 1er Cru-mark ”Robardelle”, nær grænsen til Meursault. Beplantningstætheden er oppe på 10.000 planter pr. hektar, hvilket giver færre og mindre druer, der til gengæld byder på højere koncentration og et mere markant terroirpræg. Vinificeringen sker på ståltank med 50 % hele drueklaser, der føjer ekstra aromatisk parfume og rankhed til smagen. Macerationstiden er 18-24 dage, hvor Fréderic Rossignol optimerer udtrækket af tanniner fra drueskindet med manuel pigéage. Efter en nænsom pneumatisk presning omstikkes vinen til 15 måneders modning på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 40 % nye og resten et til tre år gamle.
Druer
Pinot NoirVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Allergener














