
Domaine Rossignol-Fevrier Pere & Fils Volnay Clos la Cave 2022
"I can say with confidence that 2022 is the best vintage for Burgundy in a very long time -" - James Suckling
Biodynamisk certificeret Volnay fra muromkranset enkeltmark i superårgangen 2022 – hyldet af James Suckling som en af de største længe!
Familien Rossignol har huseret i Volnay siden 1500-tallet, og der findes næppe noget sted på kloden, hvor en vinmager kan prale af et mere indgående kendskab til sit terroir...
Hos Fréderic Rossignol har markerne været biodynamisk certificerede siden 2009. Og beplantningstætheden på 10.000 flasker pr. hektar holder udbyttet naturligt lavt, så frugtens intensitet og terroirets karakter for alvor kan træde frem i glasset.
Clos la Cave er håndplukket fra en parcel på bare 0,31 hektar, så både produktionen og vores allokation er forsvindende lille.
Vinen er skabt med 40-60 % hele drueklaser, der løfter smagen med ekstra parfume og karakter. Med den høje frugtkvalitet in mente har Fréderic ikke behov for at forcere udtrækket af tanniner og brugen af nye fade for at lave imponerede Volnay.
Siden Domaine Rossignol-Fevrier er opdaget af kvalitetskræsne og højt respekterede Vinous, er efterspørgslen større end nogensinde. Det her er Volnay, når det er mest autentisk og elegant – Côte de Beaunes svar på Chambolle-Musigny!
Nyd den til steaks, andebryst, fuglevildt, lyst kød, svamperetter og cremede oste. Server ved 14-17 °C.
Hvordan smager Domaine Rossignol-Fevrier Pere & Fils Volnay Clos la Cave 2022?
Domaine Rossignol-Fevrier Volnay Clos la Cave 2022 funkler transparent mørk kirsebærrød i glasset… Næsen er intens og åbner med Volnay-klassiske, parfumerede aromaer mørke kirsebær, brombær og skovjordbær, smukt sammenflettet med viol, skovbund og knust kalksten. Diskrete fadtoner af mokka, kakao og ristet krydderi giver duftbilledet ekstra dybde… Teksturen er silkeblød og frugtsmagen totalt indsmigrende, men man fornemmer samtidig seriøsiteten og terroirpræget fra den muromkransede enkeltmark Clos la Cave. Eftersmagen er flot balanceret mellem friske røde og mørke bær, mineralsk trøffel, kalk og underskov samt de fine, tætte tanniner og søde krydderier fra fadlagringen. Stærkt anbefalet! Drik nu eller gem 10–15 år fra høståret.
Smagenoter
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Rossignol-Fevrier Pere & Fils Volnay Clos la Cave 2022 passer godt til...
Hvordan er Domaine Rossignol-Fevrier Pere & Fils Volnay Clos la Cave 2022 fremstillet?
Domaine Rossignol-Fevrier Volnay Clos la Cave er skabt på 100 % Pinot Noir, som Fréderic Rossignol sammen med sønnen Valentin håndplukker fra 0,31 hektar på den muromkransede Volnay-enkeltmark Clos la Cave, som grænser op til den næsten enslydende 1er Cru Clos de la Cave des Ducs. Beplantningstætheden er oppe på 10.000 planter pr. hektar, hvilket giver færre og mindre druer, der til gengæld byder på højere koncentration og et mere markant terroirpræg. Vinificeringen sker på ståltank med 50-60 % hele drueklaser, der føjer ekstra aromatisk parfume og rankhed til smagen. Macerationstiden er 18-24 dage, hvor Fréderic Rossignol optimerer udtrækket af tanniner fra drueskindet med forsigtig manuel pigéage. Efter en nænsom pneumatisk presning omstikkes vinen til 14 måneders modning på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 10 % nye og resten et til tre år gamle.tys
Druer
Pinot NoirVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Allergener
























