
Rossignol-Fevrier Pere & Fils Volnay Carelle Sous La Chapelle 1er Cru 2022
"I can say with confidence that 2022 is the best vintage for Burgundy in a very long time -" - James Suckling
Biodynamisk top-bourgogne fra en 1er Cru-parcel på størrelse med en halv fodboldbane.
Domaine Rossignol-Fevrier spiller i særlig grad på hjemmebane med deres ”1er Cru Sous La Chabelle”. Vi finder nemlig det lille familiedrevede vinhus i hjertet af Volnay i Bourgogne, hvor de har dyrket vin i uendelige tider. Faktisk var de blandt de første producenter i Bourgogne med en vinhistorie, der strækker sig tilbage til 1774.
I dag drives domænet af Frédéric Rossignol sammen med sin søn Valentin. De råder over omkring 7 hektar vinmarker fordelt primært i Volnay og Pommard. siden 2009 har de dyrket efter biodynamiske principper og er certificeret af Demeter.
Her taler vi virkelig ”håndlavet” bourgogne med lave udbytter og fokus på at udtrykke terroiret gennem traditionelle metoder. Der bliver lavet grøn høst for at optimere smagskoncentrationen og al behandling i marken laves med regnvand.
Til denne 1er Cru får vinen en skøn parfumeret elegance fra 50 % helklasegæring, hvorefter vinen modnes i 15 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 10 % helt nye. Det her er Volnay fra absolut øverste hylde fra en af de bedste årgange i det nye årtusinde.
…
Nyd den til steaks, grillet fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svamperetter og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Rossignol-Fevrier Pere & Fils Volnay Carelle Sous La Chapelle 1er Cru 2022?
Nyskænket står Volnay Carelle Sous La Chapelle 1er Cru 2022 med en lys og let kirsebærrød Pinot Noir-farve. Næsen er uimodståelig elegant – ren Volnay – hvor parfumerede nuancer af vilde roser, viol og friske hindbær flettes sammen med fine lag af kirsebær, granatæble og rød skovfrugt. Når vinen lige får et par ture rundt i glasset, åbner det for dybe strejf af våd skovbund, kalket mineralitet, chokolade og et touch af ristet cedertræ. Vinen lander i munden som den fineste silke. De røde bær danser elegant over tungen med en vibrerende friskhed og en Volnay-klassisk luftighed. Tanninerne er ultrafine og perfekt integrerede, og eftersmagen klinger længe af saftige kirsebær samt krydderurter. En sublim og dybt raffineret Volnay 1er Cru fra superåret 2022. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Rossignol-Fevrier Pere & Fils Volnay Carelle Sous La Chapelle 1er Cru 2022 passer godt til...
Hvordan er Rossignol-Fevrier Pere & Fils Volnay Carelle Sous La Chapelle 1er Cru 2022 fremstillet?
Nyskænket står Volnay Carelle Sous La Chapelle 1er Cru 2022 med en lys og let kirsebærrød Pinot Noir-farve. Næsen er uimodståelig elegant – ren Volnay – hvor parfumerede nuancer af vilde roser, viol og friske hindbær flettes sammen med fine lag af kirsebær, granatæble og rød skovfrugt. Når vinen lige får et par ture rundt i glasset, åbner det for dybe strejf af våd skovbund, kalket mineralitet, chokolade og et touch af ristet cedertræ. Vinen lander i munden som den fineste silke. De røde bær danser elegant over tungen med en vibrerende friskhed og en Volnay-klassisk luftighed. Tanninerne er ultrafine og perfekt integrerede, og eftersmagen klinger længe af saftige kirsebær samt krydderurter. En sublim og dybt raffineret Volnay 1er Cru fra superåret 2022. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Vinen er fremstillet på 100 % biodynamisk dyrkede Pinot Noir-druer, der håndhøstes fra 1er Cru Carelle Sous La Chapelle. Vinifikationen omfatter brug af hele klaser – omkring 50 procent af druerne gæres med stilke. Presningen foregår pneumatisk, hvilket er en skånsom metode, der bevarer druernes aromastoffer. Efter gæringen lagres vinen i cirka 15 måneder på franske egefade, hvoraf omkring 10 procent er nye, mens resten er fade brugt én til tre gange.
Druer
Pinot NoirVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Allergener























