
Domaine Rossignol-Fevrier Pere & Fils Pommard Vigniot 2022
Det er NU… du skal smage Pommard. Kvaliteten har aldrig været vildere!
Pommard er – næsten bogstavelig talt – ”on fire”… Hvor Pinot Noir før de globale klimaforandringer kun i særlige har modnet til perfektion i Pommards fugtige og kølige ler, så håndplukker topnavne som Rossignol-Fevrier nu fuldmodne druer, der giver fantastiske og meget imødekommende rødvine.
Tag bare denne biodynamisk certificerede pragtvin fra enkeltmarken Les Vignots (her navngivet under synonymet ”Vigniot”). En mikroproduktion fra sølle 0,1016 hektar, som grænser direkte op til berømte Pommard 1er Cru-terroirs som La Chanière og La Platière.
Hos Fréderic Rossignol, der er femte generations-vinmager på det lille familiedomæne, handler alt om druekvaliteten. Markerne har været biodynamisk certificerede siden 2009. Og beplantningstætheden på 10.000 flasker pr. hektar holder udbyttet naturligt lavt, så frugtens intensitet og terroirets karakter kan skinne mere markant igennem.
Denne Pommard er skabt med 40 % hele drueklaser, der løfter smagen med ekstra parfume og karakter. Med den høje frugtkvalitet in mente har Fréderic ikke behov for at forcere udtrækket af tanniner og brugen af nye fade for at lave Pommard i topklasse. Vinen modner 15 måneder på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 10 % nye og resten et til tre år gamle.
Resultatet er en fremragende og terroirtro Pommard fra en af regionens bedste årgange længe...
"I can say with confidence that 2022 is the best vintage for Burgundy in a very long time -" - James Suckling
Nyd den til grillet fisk, fjerkræ og fuglevildt, oksekød, lyst kød, svamperetter og cremede oste. Server ved 14-17 °C.
Hvordan smager Domaine Rossignol-Fevrier Pere & Fils Pommard Vigniot 2022?
Pommard Vigniot 2022 funkler mørk kirsebærrød i glasset... Næsen lokker med spandevis af røde og mørke bær i form af knuste jordbær, solbær, blodappelsin og sorte kirsebær, der møder florale topnoter af viol og lavendel, inden duftbilledet fuldendes med Pommard-klassiske dybe strejf af lakrids, røg, svampe og ristede kaffebønner... Teksturen er smooth og imødekommende, mens 2022-årgangens åbne frugtprofil føjer masser af charme til smagen. Lang og nuanceret finish med elegante fadkrydderier og et spændende terroirpræg, der muligvis kan tilskrives den biodynamiske approach. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Hvordan er Domaine Rossignol-Fevrier Pere & Fils Pommard Vigniot 2022 fremstillet?
Domaine Rossignol-Fevrier Pommard Vigniot er skabt på 100 % Pinot Noir, som Féderic Rossignol sammen med sønnen Valentin håndplukker fra 0,1016 hektar på den nordøstvendte enkeltmark Les Vignots (her kaldet ”Vigniot”), som grænser direkte op til kendte Pommard terroirs som 1er Cru La Chanière og 1er Cru La Platière. Beplantningstætheden er oppe på 10.000 planter pr. hektar, hvilket giver færre og mindre druer, der til gengæld byder på højere koncentration og et mere markant terroirpræg. Vinificeringen sker på ståltank med 40 % hele drueklaser, der føjer ekstra aromatisk parfume og rankhed til smagen. Macerationstiden er 18-24 dage, hvor Fréderic Rossignol optimerer udtrækket af tanniner fra drueskindet med manuel pigéage. Efter en nænsom pneumatisk presning omstikkes vinen til 15 måneders modning på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 10 % nye og resten et til tre år gamle.
Druer
Pinot NoirVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Allergener














