





Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Parcela 23 2020
95 points fra Decanter og en klar førsteplads som årets bedste hvidvin fra Spaniens topregion, Rueda! R&G Rueda ”Parcela 23” er Verdejo-value i verdensklasse og en vin, der sprænger alle rammer for, hvor kompleks en vin kan være i denne ende af prisspektret!
Læg dertil en TOP100 placering hos Tim Atkin ved en vurderingspris svarende til 135 kr.... Se lige vores særpris!
Magtdemonstrationen fra Rolland & Galarreta ved Decanters gigantiske blindsmagning underbygges kun yderligere af, at de også indtager 2. pladsen med en af deres andre fortryllende Rueda-vine.
Som du måske allerede har regnet ud, så er Rolland & Galarretas Verdejo en af markedets bedst bedømte Rueda-vine og i forrige årgang nåede den sågar Tim Atkins eksklusive TOP 100 liste over regionen bedste hvidvine – det vel at mærke ved en pris på 17 Euro. Se lige din pris på den nye rekordanmeldte årgang 2020, der i øvrigt er kun én ud af tre årgange siden 2010 til at opnå den ypperste kvalitetsbetegnelse – ”Excellent”.
Vinen er skabt af den franske winemaker-legende Michel Rolland, der igennem de sidste 50 år har lavet flere 100 points-vine end vi kan holde styr på. Det særlige ved denne vin og resten af R&G-vinene er, at det er hans helt eget personlige projekt.
Hver årgang udvælger Michel Rolland den Vedejo-parcel, der præsterer bedst og det er grunden til at vinen ofte skifter navn. Tidligere er vinen kendt som ”Parcelas 22-66”. Den nye årgang 2020 er det altså topfrugten fra ”Parcel 23”, der yder den bedste frugt. Druerne håndselekteres fra op til 60 år gamle Verdejo-vinstokke i Ruedas mest legendariske og Grand Cru-lignende terroir, La Seca.
Michel Rolland vælger - ganske unikt for Rueda - at fadlagre 10 % af vinen på 100 % nye franske egetræsfade med burgundisk omrøring af de fine gærrester. Genistregen topper den Sancerre-mineralske hvidvin med en cremet frugtfylde samt brioche-noter, der kan minde om Meursault.
Men det stopper ikke her… Michel lader vinen modne i hele 4 år før, at flaskerne frigives til salg. Det er ikke så mærkeligt at resultatet i glasset overstråler ALT, vi nogensinde har smagt til prisen!
Nyd den til fisk og skaldyr, fjerkræ (gerne stegt eller grillet), tapas, sushi, cremede pastaretter og halvfaste oste. Server ved 10-12 °C.
Hvordan smager Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Parcela 23 2020?
Den vidunderlige Vedejo fylder glasset med en smuk gylden farve, der suppleres af friske citrusgrønne reflekser. Næsen lover stor og kompleks Rueda med powerfulde aromaer af æble, fennikel, saftdryppende abrikos og honningmelon, der finder smukt sammen med strejf af kvæde, hasselnødder, smør, vanilje og ristet toastbrød fra kældermodningen på fad og flaske. Under den komplekse frugt og fadkrydderierne fornemmes en friskt vibrerende mineralitet, i form af våde sten, rygende flint og saltet citrus, der nærmest tvinger glasset til munden… Hvidvinen lægger sig dejlig smørcremet på tungen, hvor det kølige højlandsterroir fuldender powerfrugten med en ganelæskende, forfriskende kvalitet. Hele herligheden kulminerer i en minutlang og perfekt fadkrydret finish, hvor mesteren Michel Rolland hiver utallige fine smagsnuancer op af hatten…. 2020-årgangen er den højest bedømte nogensinde og det smages tydeligt i glasset. Wow! Drik nu, eller gem ca. 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Abrikos
Ananas
Fersken
Vanilje
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Parcela 23 2020 passer godt til...
Om Rolland & Galarreta

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener