Tilbage

Portugal

Quinta de Fafide Reserva Tinto 2022

1 fl. pr. stk.
149,95DKK
6 fl. pr. stk.
99,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Portugal

Quinta de Fafide Reserva Tinto 2022

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”94 point. Portugisisk Ribera-del-Duero-lookalike fra Douro … Gi’ nu Portugisisk vin en chance" – Barego’mad (tidl. årg.)

”93 points. Concentrated and firm…” – Decanter (tidl. årg.)

“90-93 point. Duftmæssigt er det mørk og tørt” – Houlberg  (tidl. årg.)

”91 points. Black fruits are just starting to shine” - Wine Enthusiast (tidl. årg.)

“Bedste value u/ 100 kr.” – Mad & Monopolet  (tidl. årg.)

"GODT KØB" - Din VinGuide  (tidl. årg.)

Ribera del Dueros værste skræk er tilbage i topform… Wine Enthusiast hylder allerede 2022 som en årgang af sublime rødvine fra Dourodalen!

Med aldrig svigtende kvalitet, samt altid flotte ratings, er Quinta de Fafide Reserva med god grund vores mest populære rødvin fra Douro, der ligger nedstrøm Ribera del Duero i samme legendariske floddal.

Prisforskellen er enorm... men sammenligningen helt uundgåelig!  Her får du altså udsøgt terroirvin fra skiferholdige skråninger med Tempranillo, Touriga Nacional og Touriga Franca samt masser af Ribera-lignende krydderier fra 12 måneder på amerikanske egefade.

Decanter, Wine Enthusiast, Wine & Spirits og stribevis af hjemlige vinanmeldere rangerer Reserva-rødvinen så højt, at man må klø sig i nakken over prisen.

Det her er mesterligt niveau fra Rui Madeira – winemakeren bag en perlerække af andre kundefavoritter som Beyra Reserva, Beyra Grande Reserva og Beyra Superior.

Alle elsker Fafide Reserva... og med så vild en value-for-money kan det næppe undre, at vinen altid er udsolgt. Først til mølle…

Smagenote

Nyskænket vibrerer Fafide Reserva 2022 mørklilla og intens i glasset... Allerede i næsen driver den potente portugiser gæk med med dine sanser... Har de puttet stor Ribera del Duero i flasken? Fra glassets overflade strømmer powerdufte af violer, fede blommer og eminent fadkrydret mørk brombærfrugt tilsat forfriskende strejf af hindbær, sort peber og mineralsk knust granit... Smagen er fyldig og intens med lag-på-lag af røde og mørke bær. Lang finish med lækre krydrede indslag af kokos, vanilje og chokolade samt perfekt afstemte tanniner der varsler dårligt nyt for nærmeste bøf... Har Fafide overhovedet stået så flot før? Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Quinta de Fafide Reserva Tinto

94/100 Barego'mad  (årg. 2017)  
"Portugisisk Ribera-del-Duero-lookalike fra Douro: Portugisisk vin har så meget at byde på – både hvad angår druesorter og vintyper, og ikke mindst kvalitet kontra pris. Det er et af de vinlande i verden, hvor du kommer længst på literen for dine beskattede lommepenge. Desværre har portugisisk vin endnu ikke taget de danske forbrugere med storm, og til trods for tårnhøj kvalitet til prisen har Portugal endnu berømmelsens tid til gode. Portugal er godt på vej, og det bliver cementeret med denne herlige Douro-vin fremelsket af en af de helt store stjerner indenfor den portugisiske vinverden, Rui Madeira. Denne rødvin har så mange lighedstræk med en ung Ribera del Duero-vin, men takket være dens geografiske placering i det nordøstlige hjørne af Portugal, får du her langt mere vin for pengene. Quinta de Fafide Reserva Tinto 2017 er en typisk Douro-vin – meget frisk og saftig i udtrykket med intense bæraromaer af de selvsamme druesorter, som anvendes til fremstilling af portvin. I glasset mørk rubinrød med en forholdsvis cremet tekstur, og en indbydende frugtdreven næse af brombær, blommer, solbær, hindbær, våd granit, blomster og lidt vanilje. Meget harmonisk i smagen med en intens frugtpalette, forholdsvis tør og en frisk blid syre som sammen med de silkebløde tanniner skaber en elegant og meget tilgængelig vinoplevelse. Det hele kulminerer i en flot lang finale, hvor tanninens sødme og de letkrydrede fadnoter stikker hovedet frem og takker af for en hyggelig aften. Gi’ nu Portugisisk vin en chance – din pengepung og smagsløg vil være dig dybt taknemmelige." ★★★★★ “Portugisisk Ribera-del-Duero-lookalike fra Douro” - vurderet ved en tilbudspris på 95,95 kr. 

93/100 Decanter (årg. 2017) 
"Youthful and peppery with lots of bright liquorice-infused black fruit, grass and mint; concentrated and firm with a vibrant acidity."

92/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2019)
"Energisk og frugt drevet vin med noter af sorte bær, sort the og edelgran. Den har tilpas med syre til at modstå den kraftige frugt. Det lette parfumeret udtryk klæder vinen utroligt godt og prismæssigt er der virkelig meget at komme efter her."

90-93/100 Houlberg (årg. 2020)
"Duftmæssigt er det mørk og tørt … en frugt bestående af brombær, blåbær og solbær. Det er en fyldig, kødfuld og rund vin, hvor der er godt med fadpræg via lakrids, tobak, småmælkede noter og en hel blomstereng. Dermed bliver det på ingen måder en fed, solmoden eller varm vin, men derimod med kølig og mørk slagside. I munden har vinen også denne lidt kølige side med mørk, rund frugt og endda med en sødme, søde lakridspiber, mørk chokolade, gammel earl-grey the, peber … frugten sådan solbær, sorte kirsebær og har i slutfasen er lille stærkt kick, der giver nogen varme i kroppen." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 99,95)

91/100 Wines & Spirits Magazine (årg. 2017)

91/100 Wine Enthusiast  (årg. 2019)
” Vineyards at 1,500 feet have produced a firmly structured wine with big tannins and minerality. Black fruits are just starting to shine as they develop.”

90/100 Vinbladet  (årg. 2019)
"Tæt duft med mørke kirsebær, mineralsk, viol. Fyldig smag, moden frugt der dækker over moden tannin, eftersmag med mørk frugt, chokolade, peber, mineralsk med markeret tannin fremme i munden." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 99,95)

Bedste Value u/ 100 kr -  Mad & Monopolet (årg. 2019)
"En lækker vin, som nok er den i testen, hvor du får mest value for money. Portugal kan virkelig noget, og denne vin beviser det!"

GODT KØB - Din VinGuide  (årg. 2020)
"Rund og imødekommende med masser af sorte bær. Pænt krydret struktur og fin længde."

Nyd den til saftigt oksekød, lam, vildt, andesteg, simreretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C

Fafide Reserva Tinto er fremstillet på et klassisk Douro-blend af 60% Touriga Nacional, 25% Tinta Roriz (Tempranillo) og 15% Touriga Franca.  Druerne håndhøstes fra Quinta de Fafides egne skiferholdige marker i 550-650 meters højde. Hver druesort gærer i separate, temperaturstyrede ståltanke. Vinen blendes og modner 12 mdr. på 1-2 år gamle amerikanske egetræsfade.

Om Quinta de Fafide

Quinta de Fafide er beliggende I udkanten af São João da Pesqueira, med udsigt over floden Torto. Husets højtliggende og skiferholdige marker er et rødvins-terroir i absolut verdensklasse.

Producent og winemaker Rui Roberedo nyder fortjent stjernestatus. Ruis rødvine beviser igen og igen, at Portugals nordøstlige hjørne sagtens kan matche Toro og Ribera del Duero på den spanske side af grænsen.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Fjerkræ

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2021
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 6-8 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
149,95DKK
6 fl. pr. stk.
99,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter