Prunier Pineau des Charentes Rouge
Prunier Pineau des Charentes Rouge
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Cognac møder Bordeaux i denne herlige Pineau des Charentes Rouge, der om muligt er endnu mere frugtcharmerende end sin mere kendte hvide makker.
Hvis du er vild med med frugtbetonede portvinstyper, bør du afgjort smage med her. Et fornemt eksempel fra familieejede Prunier, som er blandt de ældste og mest anmelderroste Cognac-producenter.
Skabt på druemost fra velkendte franske bordeauxdruer som Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Malbec og tilsat 25% ung Cognac. Blandingen lagrer så mindst 12 mdr., heraf som minimum 8 mdr. på egetræsfade. Ved aftapning på flaske indeholder den røde mistelle-hedvin 16-22% alkohol og ca. 125 gram sukker pr. liter.
Smagenote
Flot rubinrød farve. Næsen drager med sin skønne duft af friske hindbær, tørrede kirsebær og cassis. Smagen forsætter i samme dur med charmerende bærfrugt og afstemt sødme, der i eftersmagen tilføjes krydret og behageligt varmende Cognac-karakter samt en let urtet undertone.
Pineau des Charentes Rouge er en herlig aperitif - og ligeså lækker efter måltidet som digestif eller i cocktails. Glem ikke frugtdesserter, kirsebær tarte tatin, blåskimmelost og foie gras! Servér afkølet ved 6-10°C
4 cl Pineau des Charentes (hvid eller rød)
2 cl Apérol eller Campari
4 cl Gin
- Servér over isterninger, garnér med en strimmel appelsinskræl. Et voila!
Følgende druesorter må anvendes til fremstilling af hvid Pineau des Charentes: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec.
Druerne presses umiddelbart efter høsten, og mosten får farve og frugtsmag fra flere timers udblødning af drueskallerne. Tilsætningen af minimum 1 år gammel Cognac dræber gærcellerne og forhindrer mostens gæring. Blandingen modner herefter 8 måneder til flere år på egetræsfade fra Limousin og/eller Troncais, hvorved mistelle-hedvinen tilføres ekstra smagsdybde og krydderi.