Prosper Maufoux Santenay 1er Cru Les Gravières 2023

Prosper Maufoux Santenay 1er Cru Les Gravières 2023
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“94 points. Beautiful fruit and intensity" - Vert de Vin (tidl. årg.)
"93 points. Fantastic length" - International Wine Challenge (tidl. årg.)
“4,2 stjerner” - Vivino
“The Bourgogne 2023 vintage: surpassing all expectations!” – Vins de Bourgogne
“Les Gravières is perhaps the most respected and well-known Premier Cru site in the Santenay” – Wine Searcher
Der er ingen tvivl. ”Les Gravieres” er créme de la creme og det tætteste du kommer på Grand Cru i Santenay! Det traditionsrige tophus, Prosper Maufoux, imponerer med deres udgave på Vivino, hvor den høster fornemme 4,2 stjerner fra mere end 700 brugere!
Topårgangen 2023 er forvaltet til perfektion af stjernewinemakeren, Nadine Gublin, der er den første kvinde til at blive kåret til ”Frankrigs bedste Winemaker”.
Det er ikke for ingenting at Bourgognekendere hylder 1er Cru Les Gravières som "The Grand Cru of Santenay". Marken er ganske enkelt det bedste sted man finder i den sydlige Bourgogne-kommune, Santenay. Navnet refererer til den grusede jordbund, der sammen markens orientering mod syd begunstiger druerne med et helt unikt mikroklima.
Nadine forkæler tilmed denne cuvée med 12 måneders modning på let ristede 228-liters barriquefade. Overvej lige hvad det ville koste hos Volnay og Pommards fineste 1er Cru’er... Top value!
Smagenote
Les Gravieres 2023 fylder glasset med en funklende flot kirsebærrød farve. Næsen er smukt nuanceret og pakket med rosenblade, skovjordbær, solbær og lækkert fadkrydrede kirsebær, der langsomt giver plads til dybere strejf af skovbund, chokolade og lakrids fra den fine fadlagring. I munden flot koncentreret og smooth med en herlig saftig og læskende undertone. Eftersmagen er lang og luksuriøst krydret finish med fine tanniner. Én af de allerbedste 1er Cru’er i det sydlige Bourgogne! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Santenay 1er Cru Les Gravieres Rouge 2023
4,2 Vivino (769 bedømmelser – gennemsnit over alle årgange. Set d. 27/2 2025)
Ratings fra tidl. årg.
94/100 Vert de Vin Magazine
"The nose is fruity and offers a certain concentration, deepness, a beautiful fruit and intensity. It reveals notes of juicy/ripe black fruits, small ripe wild red fruits, small notes of lily associated with touches of crushed wild blackberry, cornflower, graphite as well as very fine hints of cherry blossom/small fruits, cuben pepper, very discreet hints of spices and an imperceptible hint of fresh leaf and tobacco. The palate is fresh, fruity, elegant and offers gourmandize, an acidulous frame, a beautiful racy minerality as well as fat, ampleness, a fine unctuosity, a beautiful fine/finely tight grain, a small aerial side, suppleness and elegance. On the palate this wine expresses notes of fleshy/pulpy cherry, fleshy/fresh blackberry, small notes of bright plum associated with touches of cornflower, blueberry, lily as well as hints of liquorice/zan, almond, nutmeg, sweet spices and a very discreet hint of sugared mild tobacco. Tannins are elegant and well-built. A very discreet hint of tonka bean on the persistence."
93/100 International Wine Challenge
"Really complex aromas - wild strawberry, raspberry, medicinal, tobacco leaf, autumnal mulch. Elegant and silky palate, so much concentration. Stony, ferrcus minerality. Poised and deep. Fantastic length."
”Good producer” - Robert Parker
Nyd den til grillet laks og tun, fjerkræ, fuglevildt, kalv, tatar, svampe og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir den grusholdige 1er Cru Les Gravières, der af kendere regnes blandt de bedste i Santenay. Når druerne ankommer til vineriet bliver de afstilket og nænsomt presset. Inden gæringen koldmacererer mosten med drueskallerne ved 10°C i 4-5 dage. Selve gæringen varer mellem 18 og 20 dage, hvor drueskallerne dagligt nedstemples for at udtrække farve, smag og tannin. Efter endt gæring bliver vinen lagret i 12 måneder på let ristede 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 30% helt nye. Fadmodningen er med til at give vinen ekstra kompleksitet og smagsdybde. Et glimrende alternativ til silkeblød og saftig Volnay.
Om Prosper Maufoux
Pssst! Vil du høre hemmeligheden bag bourgognes bedste value? Vinene fra Prosper Maufoux laves i tæt samarbejde med Nadine Gublin, der som Frankrigs første kvinde er kåret som "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.
Vinhuset blev grundlagt i 1860 og forblev 130 år i hænderne på Maufoux-familien. Siden 2010 har Prosper Maufoux været styret af den ambitiøse Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal. Siden er kvaliteten eksploderet… I 2015 købte Piffaut-familien det idylliske Château de Saint-Aubin (inklusive topmarker i Meursault og Criots-Bâtard-Montrachet!), og slottet har siden 2020 fungere som hovedkvarter for Prosper Maufoux.
Prosper Maufoux’ portefølje repræsenterer i dag hele bourgogne, fra sublim Mâcon-Villages-value i syd til mineralsk Chablis i nord. Fællesnævneren er en altid ren og frugtbetonet stil, opnået ved relativ sen høst og kølig, frugtbevarende gæring. Vinene modnes 12-18 måneder i 228 liters burgundiske fade, som opbevares under perfekte klimatiske betingelser.
Trods sin bredt favnende portefølje er Prosper Maufoux’ produkter på ingen måde standardiserede: fadenes alder, herkomst og ristningsgrad tilpasses således nøje druernes herkomst samt årgangens karakteristika.