Klik/Tryk for at zoome

Prosper Maufoux Moulin à Vent Beaujolais 2016

Udsolgt Vingaranti

”Kongen af Beaujolais Cru”. Moulin à Vent er Beaujolais og Gamay, når det er allerbedst. Vinene herfra har god krop, struktur og lagringspotentiale – kort sagt: klassevin!

2016 var et rigtig flot år i Beaujolais. Rødvinene er klart mere mineralske, nuancerede og terroirtypiske end de bombastiske 2015'ere.

Klar rubinrød med ungdommeligt, lilla skær. Charmerende duft af viol, hindbær, jordbær og kirsebær. Strejf af ”bubblegum ”, friskkværnet peber, fersken og bananblad. I munden herlig frisk med saftig bærsmag. Bløde tanniner i den lange finale. En let og læskende rødvin i topklasse! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.

Gamay er ”verdensmester” i charcuteri! Prøv også vinen til fjerkræ, lyst kød, frokostretter, grøntsager, fyldige salater og osteanretninger. Servér ved 14-16°C 

Moulin à Vent 2016 er fremstillet på 100% Gamay fra ler- og granitholdige skråninger i den berømte Beaujolais-kommune Moulin à Vent. Der håndhøstes hele drueklaser, som gæres efter den såkaldte ”Beaujolais-metode” (semi-carbonic maceration): 

De nederste drueklaser i gæringstanken gærer på normal vis, når de knuses under vægten af de øvrige drueklaser. Som resultat heraf fyldes tanken med kuldioxid. I dette anaerobe miljø gærer de resterende, stadig intakte, drueklaser indefra ved hjælp af enzymer. Et meget vigtigt biprodukt af denne (intracellulære) gæring er en række "estere", som giver Beaujolas-vine med karakteristisk, nærmest tropisk frugtsmag.

Vinen får afsluttende struktur og smagsdybde fra 10 mdrs. lagring på egetræsfade før frigivelse.

Fadene opbevares under perfekte klimatiske betingelser i hovedkvarterets hvælvede kældre fra 1400-tallet.

Prosper Maufoux har siden 2009 været ejet af den kvalitetsbevidste Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal.

 

Læs mere

Passer godt til

Pasta

Fisk

Svampe

Hygge

Gris

Grøntsager

Fjerkræ

Salat

1 fl. pr. stk. 179,95  DKK
6 fl. pr. stk. 129,95  DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

Supervin.dk

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Drue Gamay
Servering 14-16°C
Gemme potentiale 4-6 år fra høståret
Alkohol 12,5%
Indhold 75 cl.