
Prosper Maufoux Mercurey Rouge 2023
“Most people who know Burgundy agree that the very best examples of Mercurey represent the best rapport of quality and price in Burgundy today” – Robert Parker
”I have never tasted a vintage quite like this one … This was a vintage in which the fruit, the juice, the purity, the limpidity, spilled out of every glass. I have not come across a broad spectrum of burgundy so wantonly glorious … The rivers of fruit, the ripe and generous and sap-sweet tannins, were energising. I wrote ‘yummy’ and ‘unseemly’ with sacrilegious repetition. These are wines that replenish rather than demand. They ask not for your patience or forbearance but for your capacity to lean into their joy. It is an indecorous vintage. Embrace it. And mark my words: we will look back on this Hallelujah Chorus 2023 with nostalgia.” – Jancis Robinson
2023 er for VILD…. Den bedste årgang nogensinde ifølge Wine Enthusiast for rødvinene fra Côte Chalonnaise, hvor netop Mercurey er konge-appellationen!
Yes, bedre end 2022, 2020, 2019 og 2015. Hemmeligheden er årgangens flodbølge af labre frugtnoter, der nærmest vælter op fra glasset... 100 % Pinot Noir-charme på flaske!
Mercurey på dette topniveau er ganske enkelt Bougognes bedste value – præcis som Robert Parker pointerer!
Mosten af de håndplukkede topdruer forkæles med moderlig omsorg af Nadine Gublin, der er oplært af den ikoniske 100-point-vinmager Henri Jayer, før hun selv triumferede som Frankrigs første kvindelige "Winemaker of The Year" i Revue du Vin de France.
Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Nyd den til steaks, grillede fisk, fjerkræ, lyst kød, charcuteri, rørt tatar, svampe og cremede oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Prosper Maufoux Mercurey Rouge 2023?
Prosper Maufoux Mercuret 2023 står elegant kirsebærrød i glasset… Næsen bringer essensen af ungdommelig burgundisk frugtcharme, hvor røde roser, hindbær, skovjordbær og saftige sorte kirsebær stråler om kap med terroirets mineralske noter af brændt jord og kalksten. Langsomt kommer fadlagringens luksusstrejf af vanilje, kaffebønner og kanel på banen og føjer krydret dybde til duften… Wauw! Vinen lægger sig velourblød på tungen med spandevis af saftige røde og mørke bær. Komplekse strejf af skovbund, lakrids og fadkryddrier løfter sammen med eftersmagens fine tanniner helhedsoplevelsen op på burgundisk topniveau. Mesterlig Mercurey 2023!
Smagenoter
Hindbær
Rose
Sorte kirsebær
Vanilje
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Prosper Maufoux Mercurey Rouge 2023 passer godt til...
Om Prosper Maufoux

Pssst! Vil du høre hemmeligheden bag bourgognes bedste value? Vinene fra Prosper Maufoux laves i tæt samarbejde med Nadine Gublin, der som Frankrigs første kvinde er kåret som "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.
Vinhuset blev grundlagt i 1860 og forblev 130 år i hænderne på Maufoux-familien. Siden 2010 har Prosper Maufoux været styret af den ambitiøse Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal. Siden er kvaliteten eksploderet… I 2015 købte Piffaut-familien det idylliske Château de Saint-Aubin (inklusive topmarker i Meursault og Criots-Bâtard-Montrachet!), og slottet har siden 2020 fungere som hovedkvarter for Prosper Maufoux.
Prosper Maufoux’ portefølje repræsenterer i dag hele bourgogne, fra sublim Mâcon-Villages-value i syd til mineralsk Chablis i nord. Fællesnævneren er en altid ren og frugtbetonet stil, opnået ved relativ sen høst og kølig, frugtbevarende gæring. Vinene modnes 12-18 måneder i 228 liters burgundiske fade, som opbevares under perfekte klimatiske betingelser.
Trods sin bredt favnende portefølje er Prosper Maufoux’ produkter på ingen måde standardiserede: fadenes alder, herkomst og ristningsgrad tilpasses således nøje druernes herkomst samt årgangens karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener