Tilbage

Frankrig

Prosper Maufoux Bourgogne Chardonnay 2023

1 fl. pr. stk.
199,95 DKK
6 fl. pr. stk.
149,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
93 Point Mad og Monopolet
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
90 Point Houlberg
Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Prosper Maufoux Bourgogne Chardonnay 2023

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"94 point. Delt #1 - 2023's bedst under 100,- ”- Flaskehalsen (tidl. årg.)

"93 point. Når Prosper skyder deres pris i bund, er det noget af den bedste hvide Bourgogne, som du kan få til prisen. Den er cremet, lækker, frisk og har en skøn duft..." - Mad & Monopolet 

"93 point. Den er solmoden, fyldig, rund, har moderat syre og en god krydret eftersmag." - WineWherever

“The Bourgogne 2023 vintage: surpassing all expectations!” – Vins de Bourgogne

Danmarks bedste burgundiske hvidvinskøb er landet… og årgangen er historisk stor i Bourgogne!

Bourgognebønderne har ikke set mage til høst siden 1982, og i glasset imponerer vinene med sjældent ekspressiv frugt og en aromatisk rigdom af en anden verden. Smag bare dette pragteksemplar fra populære Prosper Maufoux.  

Hemmeligheden er Chardonnay-druer i topkvalitet fra udvalgte terroirs nær Rully og berømte Pouilly-Fuissé i det sydlige Bourgogne.

Samtidig er vinens fremstilling lagt i sikre hænder hos selveste Nadine Gublin, der også står i kælderen hos Jacques Prieur i Meursault, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til mangedobbelt pris.

Glæd dig bare… i glasset venter en frisk og cremet bourgogne i topklasse fra en af Frankrigs førende winemakere!

Smagenote

Nyskænket står hvidvinen elegant citrusgul med et friskt grønt skær… Længe før glasset møder din næse fornemmer du den overdådige aromatiske rigdom, der er 2023-årgangens unikke særkende! Delikate hvide blomster, grillet saltet grape og citron, sprøde grønne æbler, saftig pære, honningmelon og fersken møder fine nuancer af våde sten, friske mandler og ristet brød…. Hvidvinen glider let smørcremet over tungen, mens Chardonnays sirlige frugtnuancer folder sig ud med forbløffende format, balance og smagslængde. Stor renhed, vibrerende minaralitet og uhørt detaljerigdom for prisklassen… Bourgogne Best Buy! Drik nu, eller gem 4-7 år fra høståret.

Anmeldelser af Prosper Maufoux Bourgogne Chardonnay 2023

93/100 Mad & Monopolet 
"Når Prosper skyder deres pris i bund, er det noget af den bedste hvide Bourgogne, som du kan få til prisen. Den er cremet, lækker, frisk og har en skøn duft af grillet citron, modne gule æbler, melon, fersken og ristet brød. Den er glimrende som hyggevin, men sæt den sammen med en omgang hvid fisk med en god cremet sauce, så får du en endnu bedre oplevelse. 
1 stk 199,95 / BEDSTE PRIS v/6 fl. 99,95"

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Prosper Maufoux har tydeligvis hentet deres druer til denne regionale bourgognevin fra det sydlige Bourgogne. Den er solmoden, fyldig, rund, har moderat syre og en god krydret eftersmag. Gule mirabeller, gule æbler, cherry tomater og solmodne citroner. Lavet til at drikke ung."

90/100 Houlberg
"
Duftmæssigt er der helt sikkert en smule kalket mineralitet, mens frugten er lidt mere luftig og svævende med melon, pærer, kvæde og godt med æblejuice. Der kommer lidt syltede citroner, nødder samt en smule søde krydderier. Smagen er ganske dejlig … ikke for syrlig, ikke for fed, men er faktisk tværtimod rank, slank uden mange fedtdepoter eller deller, næsten på vej til at være vandet, men har en frisk lyd og levende smag med melede æbler, moreller og citroner … 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 199,95 kr., men kan fås til 99,95 kr. ved køb af 6 flasker."

.......

Tidligere årgange:

94/100 Flaskehalsen 
"Delt #1 - 2023's bedst under 100,- | Det er sjældent at smage en hvid Bourgogne, der smager fortræffeligt, og hvor tilbudsprisen kan komme helt ned under 100 kroner. For uanset prisen er dette en rigtig dejlig, saftig Bourgogne med en vidunderlig kombination af friske, grønne frugter og en fræk syre, der niver alle de rigtige steder. Hvid Bourgogne i den friske og meget lette stil – lige efter min smag. Normalpris kr. 199,95 – Set til kr. 99,95"

92/100 WineWherever, Rasmus Christensen 
"Bourgogne Blanc fra det sydlige Bourgogne, hvor det er muligt fuldmodne Chardonnay, så den får rigtig meget power. Og det har den fået her, hvor noter af søde gule æbler, honningmelon og blommer trænger kraftigt igennem og bliver matchet af en livgivende syre. Den har næsten en bredskuldret og oversøisk stil, der appellerer til alle dem, det vil have et tydeligt udtryk fra deres vin."

90/100 Houlberg 
"I næsen er det mest melon, pærer, kvæde ... måske endda med en snert af noget eksotisk frugt som fersken og mango samt syltede citroner. Det er tørt, præcist og indbydende med en lidt kalket mineralitet og nødder på en lidt landlig facon. Smagsmæssigt er det en meget levende vin, hvor der ikke er meget fedme eller sul på skellettet, så dermed får man en ren, rank og frisk vin med krisp syre og en frugt med æbler, pærer, moreller og citron, bare helt ind til benet og faktisk rigtig, rigtig fin. 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 199,95 kr., men kan fås til 99,95 kr. ved køb af 6 flasker."

Nyd den alsidige hvide bourgogne som appetizer eller til fisk og skaldyr, sushi, lette røgvarer, tapas, fjerkræ og lyst kød samt salater og milde oste. Servér ved 10-12°C

Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay, som håndplukkes fra sydburgundiske terroirs med ler- og kalksten i Côte Chalonnaise og Mâconnais. Umiddelbart efter høst presses hele drueklaser nænsomt i “pneumatisk” blærepresse, der frigør den mest delikate druemost. Straks efter køles Chardonnay-saften ned til 12°C for at bundfælde urenheder over de næste 24 timer. Nu omstikkes vinen til gæringen samt 10 måneder lang modning med frugtbevarende temperaturstring på ståltank.

Om Prosper Maufoux

Pssst! Vil du høre hemmeligheden bag bourgognes bedste value? Vinene fra Prosper Maufoux laves i tæt samarbejde med Nadine Gublin, der som Frankrigs første kvinde er kåret som "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.

Vinhuset blev grundlagt i 1860 og forblev 130 år i hænderne på Maufoux-familien. Siden 2010 har Prosper Maufoux været styret af den ambitiøse Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal. Siden er kvaliteten eksploderet… I 2015 købte Piffaut-familien det idylliske Château de Saint-Aubin (inklusive topmarker i Meursault og Criots-Bâtard-Montrachet!), og slottet har siden 2020 fungere som hovedkvarter for Prosper Maufoux.

Prosper Maufoux’ portefølje repræsenterer i dag hele bourgogne, fra sublim Mâcon-Villages-value i syd til mineralsk Chablis i nord. Fællesnævneren er en altid ren og frugtbetonet stil, opnået ved relativ sen høst og kølig, frugtbevarende gæring. Vinene modnes 12-18 måneder i 228 liters burgundiske fade, som opbevares under perfekte klimatiske betingelser.

Trods sin bredt favnende portefølje er Prosper Maufoux’ produkter på ingen måde standardiserede: fadenes alder, herkomst og ristningsgrad tilpasses således nøje druernes herkomst samt årgangens karakteristika.

Årgang 2023
Servering 10-12°C
Gemme potentiale 4-7 år fra høståret
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
199,95 DKK
6 fl. pr. stk.
149,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
93 Point Mad og Monopolet
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
90 Point Houlberg
Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu