Margaux-slottet Dauzac har været inde i en rivende udvikling siden 2013, hvor forsikringselskabet MAIF hyrede Laurent Fortin som Team-leder for en lang række grønne tiltag, der siden har løftet både vinkvaliteten og ejendommens bæredygtige profil dramatisk! Fortin er fortsat i rollen som manager, efter Dauzacs videresalg til rigmanden Christian Roulleau i 2019. I marken er fokus i høj grad skiftet fra Merlot til den Médoc-klassiske kongedrue Cabernet Sauvignon, mens dyrkningen nu er stærkt inspireret af biodynamikken. Respekten for naturen og terroiret afspejler sig også i vinificeringen, hvor druemosten i dag spontangærer med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og hvor tilsætningen af sulfitter er absolut minmal. Da klaringen sker uden den traditionelle anvendelse af æggehvider, er vinene nu 100% veganervenlige. Resultatet og anmeldelserne taler for sig selv. Château Dauzac leverer Margaux i topklasse, mens lillebroderen D de Dauzac hører til de bedste values i hele Bordeaux. Grand Vin: Château Dauzac 5. Cru Classé Beliggenhed: Margaux2. vine: La Bastide Dauzac samt Aurore de DauzacBeplantet areal: 42 ha Plantede druesorter: 69% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, 2% Petit VerdotFadmodning: 12 mdr. på 50% nye barriquefade
Læs mere ↓Margaux-slottet Dauzac har været inde i en rivende udvikling siden 2013, hvor forsikringselskabet MAIF hyrede Laurent Fortin som Team-leder for en lang række grønne tiltag, der siden har løftet både vinkvaliteten og ejendommens bæredygtige profil dramatisk! Fortin er fortsat i rollen som manager, efter Dauzacs videresalg til rigmanden Christian Roulleau i 2019.
I marken er fokus i høj grad skiftet fra Merlot til den Médoc-klassiske kongedrue Cabernet Sauvignon, mens dyrkningen nu er stærkt inspireret af biodynamikken.
Respekten for naturen og terroiret afspejler sig også i vinificeringen, hvor druemosten i dag spontangærer med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og hvor tilsætningen af sulfitter er absolut minmal. Da klaringen sker uden den traditionelle anvendelse af æggehvider, er vinene nu 100% veganervenlige.
Resultatet og anmeldelserne taler for sig selv. Château Dauzac leverer Margaux i topklasse, mens lillebroderen D de Dauzac hører til de bedste values i hele Bordeaux.
Grand Vin: Château Dauzac 5. Cru Classé Beliggenhed: Margaux2. vine: La Bastide Dauzac samt Aurore de DauzacBeplantet areal: 42 ha Plantede druesorter: 69% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, 2% Petit VerdotFadmodning: 12 mdr. på 50% nye barriquefade