
Pomerol By Clinet 2016
En hyldest til de magiske terroirs i Pomerol, hvor Merlot-druen frembringer sine mest fornemme udtryk.
Den viol- og trøffelduftende Pomerol By Clinet 2016 er baseret på Merlot-druer fra udvalgte ejendomme og terroirtyper i Pomerol, heriblandt 30% druer fra ikoniske Chateau Clinets egne eksklusive marker.
Etiketten, fra den amerikanske kunstner Gordon Hopkins, symboliserer By Clinets harmoniske "patchwork" af Pomerol-terroirs... 95% Merlot og 5% Cabernet Sauvignon.
Nyd den til saftige bøffer, and, lam, vildtkød, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Allerede tilbage i 1785 var der plantet vinstokke på jorden ved Château Clinet, hvilket gør slottet til en af de ældste ejendomme i Pomerol.
Château Clinet blev etableret i det 19. århundrede af Arnaud-familien. I 1980’erne var slottet ejet af en handelsmand ved navn Georges Audy og styret af hans svigersøn Jean-Michel Arcaute med Michel Rolland som konsulent.
Arcaute havde en klar vision: at bringe slottet i den absolutte topklasse. Derfor begyndte han at ændre på praksisserne i vinmarken og eksperimenterede bla. med grøn høst. I 1998 blev slottet solgt til den nuværende ejer Jean-Louis Laborde, og tingene ændrede sig endnu engang, da hans søn Ronan Laborde fik ansvaret for forvaltningen af ejendommen efter Arcautes tragiske død.
Han omplantede 20 % af markerne, reducerede brugen af nye franske fade fra 100 til 60 % og udvidede markarealet. Det er ellers en vanskelig opgave i Pomerol, hvor der er mangel på land. De fleste af markerne er beplantet med Merlot, og til ejendommen er knyttet en speciel parcel kendt som ’’La Grand Vigne’’ med ældgamle vinstokke og det (aller)bedste terroir.
Ronan Laborde, som tidligere var en succesfuld maratonløber, har nu kanaliseret al sin energi over i vin og stræber ihærdigt efter at gøre Château Clinet til et af topslottene i Bordeaux. Siden da er kvaliteten kun gået én vej: opad.
Hvordan smager Pomerol By Clinet 2016?
Mørk kirsebærrød og indbydende i glasset. Næsen lokker Pomerol-lækker med indsmigrende duft af viol, sorte blommer og solbær, der går elegant i spænd med strejf af lakrids, mynte, tobak, ristede kaffebønner og trøfler. I munden fløjlsblød med superelegant og let krydret blomme- og solbærsmag, der i eftersmagen klinger af med fine tanniner samt bygyndende strejf af mokka, chokolade og trøfler. Flot Pomerol. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Hvordan er Pomerol By Clinet 2016 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 95% Merlot og 5% Cabernet Franc fra et ”pachtwork” af Pomerol-parceller, der vinificeres separat i Chateau Clinets topmoderne vinkælder. Gæringen sker med ca. 30 dages udblødning af drueskallerne, så vinen opnår et seriøst udtræk af farve, smag og tannin. Vinen opnår ekstra smagsdybde og karakter ved 12 måneders lagring på 1 år gamle barrique-fade.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype





