Tilbage

Poliziano Rosso di Montepulciano 2019

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.
129,95 DKK
6 fl. pr. stk.
99,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

92 Point

WinesCritic.com

92 Point

Blue Lifestyle

92 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

90 Point

James Suckling

90 Point

Flaskehalsen

⭐ 4,5

Houlberg

Bestil inden

1 timer 47 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Poliziano Rosso di Montepulciano 2019

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

‘’92 points. Immediate pleasure..." - WinesCritic.com 
"92 points. L
ong and charming, a remarkable value." - Blue Lifestyle
"92 point. Perfekt... hvis der er en god pastaret på menuen." - Mad & Monopolet
"92 point. meget velskabt vin, der sagtens kunne koste det dobbelte." - WineWherever
"4,5 Thumbs Up. Det smager fandeme godt..." - Houlberg 
"TESTVINDER: SANGIOVESE-BLENDS u/100 kr." - Flaskehalsen

På jagt efter det gode Sangiovese-køb? Med anmeldernes ord er Polizianos Rosso som taget ud af den store Sangiovese-bibel...

Her får du en saftlækker Sangiovese til under en 100-mand (v. 6 fl.), man ikke lige snubler over hver dag... En vin, der bare dufter og smager af fortryllende Toscana og den fornemme Brunello-drues uimodståelige kirsebærfrugt! 

Nu i den nye og krystalfriske Toscana-årgang 2019, som anmelderne så begejstret taler om. 

Montepulciano-vinene er med hastige skridt på vej ud af Brunello’s skygge og på vej fremad. Man får dog stadig meget mere for pengene her i det desværre lidt oversete vinområde! 

Smagenote

Mørk kirsebærrød farve i glasset. Vinen lokker med en duft af tørret knust viol, friske sur-søde kirsebær, tørrede tranebær og blommer. Lidt klassiske urtede Sangiovese-typiske noter af timian træder elegant frem i duften, og de kombineres med lidt tobak, hasselnød og ristede kaffebønner fra fadet. En Sangiovese fra en lidt mere indsmigrende side end vanligt, og som er behageligt afrundet med en lille portion Merlot. Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Poliziano Rosso di Montepulciano 2019

92/100 WinesCritic.com
"...this young red shows an important sensory cleanliness that immediately denotes quality. Hints of hibiscus flowers, lemon blossom, dehydrated cherries and green tea leaves dominate the main scene and give immediate pleasure. Medium body, well extracted soft tannins and a bright and crunchy finish."

92/100 Blue Lifestyle
"Bright garnet color, smooth and generous with ripe berry fruit, juicy and fresh, spicy, long and charming, a remarkable value."
 

92/100 Mad & Monopolet
"Sangiovese og Merlot er en god kombination, når det kommer til rødvin. Den italienske klassiker er et godt bud på en “hverdagsvin”, som har lidt ekstra at byde på. I næsen har den noter af kirsebær, solbær, timian og eucalyptus. I munden er den “easygoing”, rund og meget ukompliceret. En vin som er perfekt lige at hive frem, hvis der er en god pastaret på menuen."

92/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Indbydende duft af syrlige røde kirsebær, grandnåle og skovbund. Frugten føles behagelig frisk i munden og den er godt løftet op af en god potion syre. Samtidig har den også nogle jordret og mineralske elementer, der står godt til den friske stil. Og så er forholdet mellem Sangiovese (80%) og Merlot (20%) balanceret så de begge bidrager med deres bedste egenskaber, uden at de overdøver hinanden, hvilket ofte er en svær balancegang. I det hele taget er det en meget velskabt vin, der sagtens kunne koste det dobbelte."

90/100 James Suckling

"A straightforward, fruity red with light hazelnut and cherry aromas and flavors. Medium body, light tannins and a fresh finish." 

90/100 Flaskehalsen
"TESTVINDER: SANGIOVESE-BLENDS u/100,-
Brunello har sin helt egen historie i Toscana. Den mægtige Sangiovese-vin, der kan noget helt særligt, når den kommer fra det berømte område. Men der findes mange andre spændende vine, der læner sig op af samme karaktertræk, og som er lidt billigere, fordi de af den ene eller anden grund ikke må kalde sig Brunello. Her er det Poliziano, der har skabt en Rosso-vin med et skvæt Merlot, der er med til at gøre dette til en rigtig rar oplevelse. Det er selvfølgelig ikke en Brunello, men prisen er også omkring en tredjedel af en fornuftig Brunello, og smagsmæssigt læner den sig fint op ad. Smagen er ikke helt så kompleks og nuancerig, men til gengæld er det en vin, der er enormt nem at nyde, og som både har plusser i karakterbogen for den karakteristiske tørhed og syre fra Sangiovese-druen og den bløde Merlot-stil, der gør det endnu mere nemt at nyde. En dejlig vin, der ikke kræver voldsomt meget af dig, men som til gengæld giver en masse." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 99,95)

4,5 Thumbs Up - Houlberg
"Næsen er lidt landlig ... har godt med fin og lidt balsamisk frugt, en god italiensk syre og så strejf fra fadene. Der er kirsebær, tranebær og rabarber, tør jord, syrlige drops, stor tørhed, grannåle samt både vanilje, letbrændte fade samt lidt blæk, jern og friskhed. I smagen er der en meget ren frugt, frisk med en lidt jernet smag, klart kirsebær, rabarber og ribs, læder, tobak, tør jord og skovbund, fin og frugtrig syre samt et godt bid. Og det smager fandeme godt, og når en almindelig Rosso smager sådan, så har man ikke brug for så meget andet. I smagen er der klar og ren frugt, modne samt mærke kirsebær, lidt tobak, lækker syre og alligevel en vis saftighed. Det er ikke vildt kompleks, men ren, klar og læskende med stor friskhed. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 129,95 kr., men ved køb af 6 flasker er prisen i øjeblikker på tilbud til 64,95 kr., hvilket er ultra attraktivt."

En drømmevin til steaks med krydderurter, and, lam, kraftige pastaretter, antipasti, pizza, svampritoot og modne oste. Servér ved 16-18°C.

Vinen er fremstillet på 80% Sangiovese og 20% Merlot fra stenede topmarker i 280 til 350 meters højde. Dobbeltsortering af druerne (manuel og optisk) garanterer, at kun den allerbedste frugt finder vej til den færdige rødvin. Mosten gærer temperaturstyret med 10-12 dages skindkontakt. 60% af vinen modner frugtbevarende på ståltank, mens de resterende 40% får krydret kompleksitet fra 8 mdr. på små og store egetræsfade.

Om Poliziano

”One of Montepulciano's true icons” – Robert Parker 

Fedrico Carletti er besat af en gal Sangiovese-drue! Da han i 1980 overtog Poliziano fra sin far, startede han med at reducere vingårdens høstudbytte så drastisk, at kun de bedste 50-60% af druerne nu fandt vej til den færdige vin.

Vineriet blev totalmoderniseret, og italiensk bedste winemaker, 100 point-mirakelmanden Carlo Ferrini, blev indkaldt som ønologisk konsulent.  Resten er historie. Og få vil i dag betvivle, at Poliziano laver Sangiovese på niveau med de bedste (og langt mere kostbare) Brunello’er fra naboområdet Montalcino… Fra 98 point-flagskibene Le Caggiole og Asinone til forbløffende stor Vino Nobile normale. Ikke at forglemme den eventyrligt frugtlækre Rosso di Montepulciano, der må kandidere kraftigt til titlen som Polizianos allerbedste køb til prisen.

Parallelt med kvantespringet i kvalitet er Poliziano siden etableringen i 1961 vokset i størrelse fra 22 til 136 beplantede hektarer i Montepulciano-området. De højtliggende marker med stenet jordbund og vulkansk ler giver optimale betingelser for dyrkning af Sangiovese, men glemmes må absolut ikke Polizianos Cru Classé-seriøse verdensklasse-Cabernet Sauvignon Le Stanze. I de senere år har Federico Carletti opkøbt nye vinmarker i andre toscanske distrikter. Fra 7,5 hektar i Cortona DOC nær Arezzo kommer den fløjlslækre Pomerol-killer In Violas Merlot, mens 11 hektar i kystnære Maremma giver druer til en solbærlækre ”Bolgheri-betvinger”, Mandrone di Lohsa.

Navnet Poliziano er Carletti-familiens hyldest til den humanistiske poet Angelo Ambrogini (1454-1494), der var født i Montepulciano og kendt som ”Il Poliziano”.

Passer godt til

Pasta

Svampe

Kalv

Gris

Okse

Vildt

Fjerkræ

Ost

Årgang 2019
Servering 15-17 °C
Gemme potentiale 5-7 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
129,95 DKK
6 fl. pr. stk.
99,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

92 Point

WinesCritic.com

92 Point

Blue Lifestyle

92 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

90 Point

James Suckling

90 Point

Flaskehalsen

⭐ 4,5

Houlberg

Bestil inden

1 timer 47 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter