Poggio Siresa Valpolicella Ripasso 2019
Poggio Siresa Valpolicella Ripasso 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”92 point. Den sikre vinder, som du altid kan hive ned fra hylden, hvis du mangler en god rødvin” – Mad & Monopolet
”91 point. Siresas Ripasso har i år fået et lille nøk opad” – WineWherever
"90 point. Det dufter dejligt, comfortagtigt, blødt, sødt og endda animalsk, absolut med god mørk frugt og fyldighed ... faktisk en meget fin Ripasso." - Houlberg
Kapow for en Ripasso… Frugtbomben Poggio Siresa er landet i eksplosiv topform med årgang 2019, der allerede hyldes som Valpolicellas største i 20 år eller mere!
Kvaliteten er alt andet end et lykketræf… Poggio Siresa kommer fra dygtige Montresor, der i samme kælder fremtryller Amarone med 96 point i Decanter!
Ved at købe stort er det lykkedes os at flytte grænsen for, hvor imponerende, Amarone-koncentreret og luksuriøst fadkrydret en Ripasso du kan opleve til menneskepenge.
Vi taler altså power, point og mundsmeltende velsmag på et helt andet niveau end daglivarebutikkernes gængse Ripasso’er i samme prisklasse... Jep, glæd dig bare!
Smagenote
Nyskænket sejler vinen fed og mørk kirsebærrød rundt i glasset… Næsen lover Ripasso i topklasse og nærmest kaster om sig med violer, saftdryppende kirsebær, skovbund, kakao, lakrids og rosiner, der gemmer på varme og hyggelige krydderier som vanilje, kaffe og kanel fra fadlagringen… I munden flot balanceret med sit bløde og harmoniske mix af rosinsødme, saftig mørk powerfrugt, friske urter og lækre krydderier. Poggio Siresa 2019 smelter på tungen som flødechokolade og ruller i mål med perfekt polerede tanniner og triumferende smagslængde. Hvilken Valpolicella-value...! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Poggio Siresa Valpolicella Ripasso 2019
92/100 Mad & Monopolet
”Poggio Siresa er lidt den sikre vinder, som du altid kan hive ned fra hylden, hvis du mangler en god rødvin og er lidt i tvivl om retning. Jeg har smagt stort set alle deres årgange, og faktisk ingen af dem skuffer. Denne har masser af mørk frugt i næsen - brombær, blomme, rosiner, kirsebær samt kaffe, mørk chokolade og et fint hint af vanilje og eg. Den har en fin friskhed, som holder den i flot balance sammen med en lækker sødmefuldhed i munden.” (vurderet ved en tilbudspris på kr. 89,95)
91/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Poggio Siresas Ripasso har i år fået et lille nøk opad, når det kommer til fylde og frugt, for det har den masser af. Stadig har den friskheden fra en livlig syre og en krydret tone hvor man også finder svesker, dadler, frisk tobak og nybrygget kaffe. "
90/100 Houlberg
"Det dufter dejligt, comfortagtigt, blødt, sødt og endda animalsk, absolut med god mørk frugt og fyldighed. Frugten er klart blommer, sorte kirsebær og brombær, men fadene bidrager med vaniljesukker, kakao, blød lakrids og tør engelsk lakrids, blæk og bagepulver. Det er ikke en overfed Ripasso ... faktisk er duften pænt sammenhængende og ganske frugtrig med disse fadnoter. Smagen virker også lettere og en smule mere ren og stringent end 2018'eren, men det klæder faktisk bare vinen. Dermed virker syren mere rank og slank med en smule tranebær og citronsyre suppleret med en svag lemon bitterhed. Det giver friskhed og sammen med en frugt af lyse kirsebær og blommer samt en lille tør sødme, så er det faktisk en meget fin Ripasso. 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 149,95 kr., mens prisen er 69,95 kr. ved køb af 6 flasker."
Nyd den solo - eller som en alsidig makker til saftige steaks, barbeque, pulled pork, pasta, pizza og modne oste. Server ved 15-18°C
Vinen er fremstillet på et klassisk Amarone-blend af Corvina, Rondinella og Molinara fra udvalgte topmarker i Valpolicella. Ripassoens berømte ”ekstra-gæring” sker på ståltank med druemateriale fra Amarone-produktionen. Herefter krydres og afrundes rødvinen gennem 6 måneders modning på egetræsfade, inden den er klar til frigivelse