
Poggio Il Castellare Brunello di Montalcino DOCG 2015
Et brag af en Brunello... i den historisk store årgang 2015!
Først tordnede vinen direkte ind på Wine Spectators Top100, og siden er Brunello-huset hyldet som Montalcinos opstigende stjerne af James Suckling. Alt spiller for Poggio Il Castellaere...
Terroiret er helt i topklasse. Vinmarkerne ligger meget tæt på 100 point-producenten Poggio di Sotto, i den utroligt spændende Montalcino-zone, Castelnuovo dell’Abate.
Det her er altså Sangiovese i så svimlende høj verdensklasse – at smagen får prisen til at ligne en slåfejl!
Nyd den til rødt oksekød, lam, risotto, pasta med middelhavsurter samt lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Poggio Il Castellare Brunello di Montalcino DOCG 2015?
Ved ophældningen elegant kirsebærfarvet med et ydre skær af tegl... Og hvilken kompleks næse! Den umiskendelige duft af stor Brunello... Tørrede blomster, vilde hindbær, mørke kirsebær, urter og sveskeblommer begejstrer i mødet med komplekse aromer af tobak, læder, røg, kakao, rust, trøfler og mokka. Hold nu kaje, hvor det dufter godt! I munden rig og koncentreret. Sangiovese-frugten er lækker smooth og bærsaftig med masser af spændende urtede og mineralske nuancer, der virkelig klæder de krydrede indslag fra fadmodningen flot. Tanninerne i eftersmagen nærmest skriger på kød, men vinen er nem at nyde uden... Allerede nu en ekstraordinær Brunello! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Poggio Il Castellare Brunello di Montalcino DOCG 2015 passer godt til...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med et væld af topanmeldelser helt op til 98 point fra flere internationale vinkritikere laver Fabian Schwarz i sandhed magisk Brunello.
Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo.
Familien Schwarz er, som det tyskklingende efternavn afslører, tilflyttere fra den tosprogede norditalienske region Alto Adige-Südtirol. Familiens toscanske vineventyr starter i 1979, hvor Fabians far, Harald, får overtalt sine forældre til at købe ham et stykke vinmark i Montalcino.
Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, begynder at hjælpe til på vingården fra 2005, inden han i 2011 overtager driften af La Màgia fra sine forældre.
Alle Brunello-druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes med økologisk certificering. Kombintationen af sydvendt eksponering og en høj beliggenhed giver powerfuld Sangiovese med friskheden i behold. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration.
Nævnes bør også Fabians elegante og aromatiske hvidvin på Vermentino-druen samt den burgundisk inspirerede Sangiovese ”Il Vispo”, som ved at gære ”semi carbonisk” på hele drueklaser opnår en for området unik og uimodståelig saftighed.
Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage